https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

FOTO: Irska zabava »St. Patricks day« v Petronia Caffe v Črenšovcih

Črenšovci, 19.03.2016 ob 14:00  

St. Patricks day je irski nacionalni praznik, ki ga vsako leto praznujejo 17. marca na god sv. Patrika. Slednji je eden izmed najbolj priljubljenih svetnikov, ki mu je uspelo družiti vero, pivo, irski viski in zabavo.


 

Ob tem prazniku so v Caffe Petronia v Črenšovcih pripravili irsko zabavo, kjer so obiskovalci lahko poskusili različne vrste piva tako irska, kakor iz celega sveta. Za dobro vzdušje so skrbele privlačne hostese, za zabavo pa glasbena zasedba.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2016 ob 17:34 Stewen, pri birmi Jožef gost

      KAJ PA JOŽEF? "Uvozili" smo že več kot ducat praznovanj, na primer valentinovo, noč čarovnic...., zdaj pa so v Črenšovcih začeli s patrikovanjem. Nerodna stvar, in to v času, ko sicer praznujemo god sv. Jožefa, zaročenca sv. Marije, katerima se je rodil v betlehemski štalici na slamici Prvorojenec. Če bi ne bilo Njega, ne bi imel Patrik prilike spreobračati poganskih Ircev v krščansko vero. -------------- Ko se zapisano dal prebati kolegu, je menil, da nimam prav, saj je pri nas pravo jožefovo 1.maja,ko pranuje Jožef-delavec; ko je dva dni prazik "prvi maj". -----------------------Morda pa bodo Jožefi, ki so se zdaj začeli izgovarjati na "nečaščenje" za Patrika, končno kaj "plačali! čez 40 dni, ali pa se bodo spet izgovarjali, tedaj na 19. marec. No, pa vseeno: vse dobro, Jožefi in Još(k)ice!

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.03.2016 ob 19:09 st Patrick gost

      neven ka se buniš,jaužef je gjes 19.3 -zaj pa či se nišče pač ne najde ka ne napravi kakše fešte za jaužefovo,pa si narod san krijv..ovak pa se tak števanovo slavij.tak ka Patrick je že vridi,in se ga že kar nekaj časa obsližavle,pač mogauče tak ge si tij nej,ali sindri indri po vičjih mestah pa,tudi prinas v Liblani pa Maribori ,glej maš pa še čas,nej še kunec dniva pa idi pa poišči par Jaužekov pa ite malo vo na špricere..lp St Patrick

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.