https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Ludvik Novak ponovno prevzel županovanje v Puconcih

Puconci, 21.03.2016 ob 6:59  

Po dobrem letu dni med upokojenci, nekdanji župan Ludvik Novak znova prevzema župansko mesto v občini Puconci. Po neuradnih podatkih je tekmeca v prvem krogu premagal s slabimi 69 odstotki glasov.


Lokalnih volitev, ki so se v Puconcih odvijale potem, ko je nepričakovano umrl župan Ernest nemec, se je včeraj udeležilo 2553 oziroma slabih 49 odstotkov volilnih upravičencev. Zmagal je Ludvik Novak, kandidat SLS, ki je dobil slabih 69 odstotkov glasov, Ivan Pintarič s podporo SD je dobil 20 odstotkov glasov, za Jožefa Ficka pa je glasovalo slabih 11 odstotkov volivcev.

Novak, sicer dolgoletni župan Običine Puconci, na preteklih lokalnih volitvah ni kandidiral, saj se je upokojil.

Kot je povedal po preštetju volilnih glasov, je zmago pričakoval, vendar ne tako prepričljivo. Kot še pravi, bo nadaljeval delo prejšnjega župana Nemca, sicer strankarskega kolega, saj podpira njegov program in ga je izvajal tudi kot podžupan v času do predčasnih volitev.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.03.2016 ob 8:08 gost

      iskrene čestitke g. Novak

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      21.03.2016 ob 9:24 Stewen gost

      PODPIRAM - Podobno kot večina volivcev podpiram izvolitev "starega" župana Puconec-Puconcev za novega župana, ki bo nadaljeval delo prejšnega župana. Lepo! --------- Zastonj sta hodila v Puconce Židan in Stric Kučan in tako dajala podporo kandidatu SD. Seveda so novega župana volili tako večinski evangeličani kot manjšinski "papinci". -------------- Pa vesele svetke in polno košarico dobrot,čeprav evangeličani ne nosite žegnat. Pa morali, saj je to lep in okusen običaj, Kaj pravite, č. škof Erniša?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.03.2016 ob 10:19 Evangeličan gost

        Zakoj v tou mešaš cerkve? Nemajo nika z volitvame, saj se nej volo, što de duhovnik kerekoli cerkve. Sicer pa škof več neje gospod Erniša, ampak Geza Filo... Glede običajof pa: Evangeličanska cerkev, štera je nastala zaradi "grehov" katoliške (vsi znamo, ka so nekdaj delali papeži pa škofi te cerkve, zakoj je Vatikan tak bogati kak je itd.),mamo svoje posebne cerkve, običaje kar je tudi prav...

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      21.03.2016 ob 10:33 nerdeče gost

      Je že zgledalo, da se bodo tudi puconske občine polastili komunisti, šterin tudi vlačenje na predstavitve raznih Kučanonov &Co nej kaj dosta pomagalo. Ste že ge v Avstriji ali drugje vidle, ka bi bivši predsednik aktivno sodeloval v politiki, lokalni ali državni?? Ne, pijše spomine in knjige , politike pa niti ne komentejra. Naš jo pa šče vode, zato smo pa v ****! Volivci pa zdaj bar majo dvej lete časa, ka si najdejo rejsan pravoga kandidata, ka od zdajšnjih je žal nite eden nej!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!
    7. gost
      21.03.2016 ob 11:25 gost

      Pa Novak nazaj. Se prave ka še en čas nede v prišlo kakšne nepravilnosti (pa lastne interese) so se delale pa kelko pejnez je šlo v ...

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Za komentiranje se morate prijaviti!
    9. gost
      21.03.2016 ob 11:30 Stewen gost

      ŠKOF - Povsem se strinjam-soglašam s komentarjem gospoda Evangeličana. Dobro pa tudi vem, da je škof slovenske EC g.Geza Filo, g. Erniša pa je od tedaj ČASTNI škof (okrajšava "Č.", kot sem pravilno zapisal. ---- Se pa tudi strijam z drugo podpisanim gostom Nerdeče,zlasti z nasvetom,kaj naj bi počel bivši predsednik. No, Stricu se očitno to ne ljubi,le pregledal je rokopis knjige o svojem delu in živjenju, ki jo je napisal nek zgodovinar. Je pa debela za (pre)brat.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. Za komentiranje se morate prijaviti!
    11. RobinHood
      22.03.2016 ob 3:01 RobinHood

      Čestitke Ludviku Novaku! Drugo sploh ni bilo za pričakovati. In tudi najbolj logično je, da podžupan, kateremu je pokojni župan zaupal to mesto, in ker je bil dolga leta že sam župan in ve kako delo teče, pelje občino naprej. Ludvik Novak ima v Puconcih toliko podpore, da je lahko doživljenjski župan, če hoče. Ljudje ga bodo vedno izvolili. To očitno ni jasno nekaterim, ki razne strice iz ozadja vlačijo iz Ljubljane v te naše kraje. Ta naj raje ostane v Ljubljani. Ko je imel funkcijo ni naredil nič za te naše kraje. Zato ga še sedaj tukaj ne rabimo. Gospod Ludvik, veliko uspeha in vse dobro vam želim.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.