https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Radencih spoznavali smisel življenja

Radenci, 23.03.2016 ob 8:05  

Center za ženske (Osmislimo življenje) Ruta iz Murske Sobote je v sredo, 16. marca,  prvič gostoval ter se predstavil v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Organiziral je predavanje na temo »Smisel življenja« in sicer v predprostoru tamkajšnje domske knjižnice. Predavateljica je bila dr. med. Vlasta Grabar, dr. šolske medicine iz Murske Sobote.


Vse obiskovalce je v imenu DOSOR-ja na začetku pozdravila Simona Domjan, nato pa je Branka Ouček pripravila zanimiv uvod, s katerim je usmerila pozornost tudi na besedilo ene izmed pesmi letošnjega slovenskega izbora pesmi za Evrovizijo.

Za tem pa je prevzela besedo predavateljica dr. med. Vlasta Grabar, ki je že v uvodu v predavanje spomnila na delo in vlogo Viktorja Emila Frankla (1905 – 1997), avstrijskega nevrologa in psihiatra. Gre za iznajditelja logoterapije in eksistenčne analize, tako imenovane »tretje dunajske šole« psihoterapije. Imenovani avtor je kot Žid (Jud) uspel preživeti holokavst 2. svetovne vojne ter v svoji prvi knjigi »Človekovo iskanje pomena« (prvič izšla leta 1949) opisal izkušnje, ki jih je med bivanjem v koncentracijskem taborišču dobil s psihoterapevtskimi postopki, s katerimi je pomagal sojetnikom.

Zatorej bi mi vsi ne smeli v svoji vsakdanjosti pozabiti na spoštovanje, ljubezen, odpuščanje, kar bi bila neke vrste naša obleka ljubezni. Nadalje na upanje, ker brez tega živimo v slepi ulici, kot tudi na težke čase, ki so neobhodni, nepredvidljivi, nepristranski in začasni. Torej po zatrditvi predavateljice Vlaste Grabar bi se naj ne razdajali oziroma izgorevali 24 ur, pač pa si moramo najti pravi smisel življenja.

Lipe Juhart

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.03.2016 ob 11:01 gost

      PREIDITE K DEJANJAM !! Lepo besedničenje nam nič ne koristi--pomaga !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.03.2016 ob 21:17 gost

      Če smisla življenja ne odkriješ sam, je po tebi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.