https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Škof Filo v velikonočni poslanici o življenju v vzajemnem služenju

Murska Sobota, 25.03.2016 ob 12:00  

Ob velikonočnih praznikih je vernike nagovoril tudi škof Evangeličanske Cerkve AV na Slovenskem mag. Geza Filo. Poudarja, da se vsi moramo truditi za to, da bomo lahko človeško živeli.

Filo: »Novo človeštvo je potrebno živeti v vzajemnem služenju.«

Mag. Geza Filo, škof Evangeličanske Cerkve AV na Slovenskem v velikonočni poslanici pravi, da sporočilo Velike noči ostaja in bo vedno ostalo enako, namreč, da na začetku sveta in njegove zgodovine in tudi na njegovem koncu ni Nič, ampak Bog, in to živi Bog. Vera in nevera v to sporočilo, pa v človeštvu skupaj potujeta že tisočletja. Vsak človek pa ima pravico, da se o tem sporočilu izreče, kot se mu zdi prav.

Vsi skupaj si prav gotovo želimo, da v tem svetu resnično človeško živimo in se tako tudi obnašamo. Če temu ni tako, je to naš intelektualni in civilizacijski poraz. Pozval je k življenju v vzajemnem služenju, saj pravi, da moramo postati mladike novega človeštva, v katerem skušamo živeti v vzajemnem služenju, brez arogance, z razpoložljivostjo miru in s spoštovanjem.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Odpuščanje naj smatramo kot priložnost za to, da se spremenimo

Velikonočni prazniki so po njegovih besedah s svojo simboliko, še bolj pa s svojo vsebino, povezani z življenjem. Saj pravi, da je povzetek vsebine praznika, da je Bog tisti, ki iz nebivanja kliče k bivanju in ki zmore tudi iz smrti poklicati v življenje.

V zvezi s tem je navedel tudi besede Martina Luthra, ki je o bistvu velike noči zapisal: "V krščanskem življenju obstajata dva bistvena principa, ki bi jima morali dajati kristjani večji poudarek. Prvič, vera v dejstvo, da smo po Kristusovi krvi odrešeni greha in imamo odpuščanje; drugič, ker nam je bilo odpuščeno, se mora naša narava spremeniti in moramo hoditi v novosti življenja ..."

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.