https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboški policisti štirim Pakistancem preprečili ilegalno prečkanje Slovenije

30.03.2016 ob 10:30  

Iz Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da je včeraj državljan Pakistana nezakonito prevažal štiri tujce. Voznik osebnega avtomobila bo s kazensko ovadbo priveden na Okrožno državno tožilstvo.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so včeraj na avtocestnem počivališču Grabonoš zaustavili in kontrolirali osebni avtomobil italijanskih registrskih številk, katerega je vozil državljan Pakistana, z urejenim statusom bivanja v Italiji.
Pri kontroli potnikov so policisti odkrili štiri tujce – državljane Pakistana, ki so na nedovoljen način in brez ustreznih listin vstopili v Republiko Slovenijo. Ugotovljeno je bilo, da državljani Pakistana posedujejo dokumente Azilnega doma in Centra za tujce na Madžarskem. Po končanem postopku bodo tujci predani madžarskim varnostnim organom.


Zoper 26-letnega voznika osebnega avtomobila je bilo odrejeno pridržanje in bo s kazensko ovadbo priveden na Okrožno državno tožilstvo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.