https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

FOTO: V Beltincih zaplesali mladi folkloristi

Beltinci, 31.3.2016  

Območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Murska Sobota in Osnovna šola Beltinci sta pripravili Območno srečanje otroških folklornih skupin Slovenije v Beltincih.


Srečanje mladih folklornih skupin so gostili v veliki telovadnici Osnovne šole Beltinci. Kot prva se je predstavila folklorna skupina Veseli Marki IV. iz OŠ Beltinci s predstavo pod naslovom »Šli smo na gostüvanje« pod vodstvom Jelke Breznik. Kot avtor glasbene prireditve se je podpisal Jure Rogina. Skupina se je predstavila s plesi Tkalečka, Po zelenoj trati, Gospa gospa in Marko skače. Zapeli pa so še pesem Travniki so fsi zeleni.

Kot druga je nastopila folklorna skupina Veseli Marki I. iz OŠ Beltinci. Nastopili so s predstavo »Dekle pa Števek« pod vodstvom Jelke Breznik in ob glasbeni priredbi Matjaža Balažica. Na odru so zaplesali plese Ob bistrem potoku, Špic polka in Gostüvanjska. Zapeli pesem Ob bistrem potoku, ter prikazali zbadljivko »O Števeki« in zaigrali »Žganike mečemo«.

Sledil je nastop folklorne skupine Veseli Marki II. Iz OŠ Beltinci pod vodstvom Jelke Breznik. Predstavili so se s predstavo »Zrejlo je žito« ob glasbeni spremljavi Boštjana Baša. Zaplesali so plese Ob bistrem potoku, Špic polko, Točak in Čindaro. Obenem so zapeli pesem Zrejlo je žito in zaigrali zbadljivko »O mlatenju s cepcem«.

Kot zadnji so nastopili še folkloristi Veseli Marki III. Iz OŠ Beltinci prav tako pod vodstvom Jelke Breznik s predstavo z naslovom Sodari – pintari. Za glasbeno spremljavo je poskrbel Jure Rogina. Zaplesali pa so Šuštarsko, Trojko in Šamarjanko.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.03.2016 ob 16:54 bivši učenec gost

      Tole potem ni srečanje območnih otroških folklornih skupin! Tole je srečanje sekcij Beltinske osnovne šole , in pregled dela , katerega je lokomotiva gospa Jelka Breznik ! Ponosni in radi smo lahko občani Občine Beltinci in Osnovne šole Beltinci , da imamo v svoji sredini tako neumorno gospo , ki se z dušo in srcem razdaja za tole dejavnost , ki je znana po celi naši domovini in tudi daleč naokoli izven meja domovine.Njej gre pravgotovo zahvala za vse dosežke , ki jih je skupaj z otroci dosegla čez vso njeno dosedanjo zgodovino !Dokler bo ona bo tako in še boljše , ko pa nje več ne bo na šoli bo pa velik vprašaj , kajti nove zvezde ni na vidiku !!!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.04.2016 ob 21:32 mama plesalcev gost

      Čestitke gospa Jelka! Oba otroka sta plesala. Ga. Jelka ne samo da je ućila folklore, otroke je vzgajala- to sem doživela. Imela je spoštovanje, z otroci je lahko odpotovala kamorkoli, na nastop. Vedno je bilo vse v redu. Čestitke in zahvala ga. Jelka!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.