https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Po storjenih prekrških se je voznik zaustavil in zaklenil v vozilo

31.03.2016 ob 14:08  

Policisti so prekrškarja obvladali šele potem ko so s teleskopsko palico razbili steklo avtomobila.


Policisti Postaje prometne policije Murska Sobota so 26. marca okrog enih zjutraj izvajali nadzor cestnega prometa v Murski Soboti. Pri tem so ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki pa svetlobnih in zvočnih znakov policistov ni upošteval. Po daljši vožnji skozi več naselij je voznik pred naseljem Veržej zavil v gozd, kjer se je nato zaustavil in zaklenil v vozilo. Kljub večkratnemu ukazu policistov, voznik ni prišel iz vozila, ampak je ponovno prižgal vozilo in hotel zapeljati naprej, kar pa mu ni uspelo. Policisti so s teleskopsko palico zaradi neznane identitete voznika, poskusa ponovnega pobega in neupoštevanja ukazov, na vozilu (voznikovih vratih) razbili steklo in kršitelja obvladali.

Glede na evidence je bilo ugotovljeno, da ima voznik osebnega avtomobila izrečen ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo izvršitve. Voznik je bil pridržan do iztreznitve, ker je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,84 mg/l alkohola.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.04.2016 ob 0:23 terenec gost

      Od kdaj lahko policisti uporabljajo teleskopsko palico? Voznik je bil parkiran in zaklenjen v vozilo na zasebnem zemljišču. Gozd je zasebna lastnina. Glede na zapisano gre pač za še enega starega znanca policije in bo verjetno že čez nekaj dni spet na cesti. Vozila za 200 EUR si lahko kupiš na vsakem vogalu. Vozniške tako več nima. Verjetnost, da bo trezen vozil je tudi majhna. Drugače bi pa policisti potegnili kratko, če bi tak tip bil malo bolj brihten in bi si poiskal dobrega odvetnika, ki bi jim na sodišču dokazal, da nimajo kaj razbijati človeku šipe na avtu, ko on počiva na zasebnem zemljišču. Da je tip imel dobrega terenca in bi se šli malo lovit po njivi, bi fantje potem klicali vleko, da jih potegne iz blata. On bi se pa smejal na drugem koncu njive.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.04.2016 ob 11:59 aaa gost

      ti pa imaš domišlijo. nimaš pojma kaj govoriš.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.