https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Drugi Pomladni sejemski dan v znamenju podjetništva in poslovnih srečanj

Gornja Radgona, 02.04.2016 ob 7:30  

Drugi sejemski dan na Pomladnem sejmu gradbeništva, energetike, komunale in obrti ter sejmu GREEN v Gornji Radgoni je bil posebej posvečen obrti, podjetništvu in navezovanju poslovnih stikov.


Drugi dan so se na sejmišču v Gornji Radgoni še posebej posvetili obrtnikom in podjetništvu. V sodelovanju z Mariborsko razvojno agencijo in skupaj še s šestimi soorganizatorji Evropske podjetniške mreže iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Srbije, BIH in Italije so v sklopu sejma potekala podjetniška kooperacijska srečanja »MEET4BUSINESS«. Dogodek je potekal okviru Pomladnega sejma »Gradbeništva, energetike, komunale in obrti« ter 3. mednarodnega sejma trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga.

Podjetja in podjetniki, so v sklopu sejma imeli možnost, da so se lahko srečali in spoznali s predstavniki drugih podjetjih, v katerih vidijo možnost poslovnega sodelovanja. Na kooperacijska srečanja se je prijavilo 56 udeležencev, med katerimi je bilo izvedenih 126 poslovnih sestankov. Izvedeni sestanki na kooperacijskem srečanju predstavljajo odlično priložnost za slovenska podjetja, obrtnike in institucije za vzpostavitev poslovnih stikov in izmenjavo izkušenj s potencialnimi poslovnimi partnerji iz Evropskih držav.

Namen kooperacijskega srečanja Meet4Business je bil ponuditi podjetnikom in institucijam možnost, da z vnaprej izbranimi podjetji in institucijami na enem mestu izvedejo različne sestanke ter na tak način vzpostavijo prvi stik z novimi potencialnimi strankami. Na tak način Mariborska razvojna agencija in Evropska podjetniška mreža pomagata podjetjem pri povezovanju stikov s partnerji v EU.

Evropska podjetniška mreža (Enterprise Europe Network) je z več kot 600 organizacijami v 28 članicah EU in v 25 ne EU državah širom sveta, s preko 5.000 izkušenimi strokovnjaki, povezanimi v enotno mrežo, največja mreža v Evropski uniji na področju nudenja strokovnega znanja in storitev podjetjem, univerzam, raziskovalnim organizacijam, tehnološkim centrom ter drugim poslovnim in inovacijskim institucijam. Mreža ponuja pomoč podjetjem pri mednarodnem poslovnem sodelovanju, inovacijah, prenosu znanja in tehnologij in sodelovanju v programih EU.

Ta dan je bil namenjen še gradbeništvu in ekologiji. Tako so potekala predavanja v zvezi z zelenimi javnimi naročili in predavanje na temo o kakovosti zraka v Sloveniji. Izvedli so okroglo mizo na temo lesa in krožno gospodarstvo, se dotaknili opravljanja čezmejnih storitev v Avstriji, ter pripravili praktično vrtnarsko delavnico za pripravo biodinamično-permakulturnega vrta.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.04.2016 ob 17:54 Milan gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.