https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Čudoviti večer s pomurskimi študenti matere in ženske popeljal v pomlad

06.04.2016 ob 9:00  

V torek, 22. marca je v viteški dvorane Posavskega muzeja Brežice potekala že 3. tradicionalna prireditev Z materami v pomlad. Rdeča nit večera je bila obeleževanje materinskega dneva ter praznika vseh žensk, pa tudi moških, in prehod iz mrzle zime v najbolj čaroben čas v letu, ko vse začne brsteti in cveteti – v pomlad.


Dogodek so v celoti organizirali in pripravili študentje drugega letnika visokošolskega študijskega programa Fakultete za turizem Univerze v Mariboru Brežice pri predmetu Management prireditev pod mentorstvom pred. dr. Lee-Marije Colarič-Jakše. Njihovemu povabilu sta se odzvala tudi dekan Fakultete za turizem Univerze v Mariboru izr. prof. dr. Boštjan Brumen in župan občine Brežice gospod Ivan Molan.

V sodelovanju z lokalnim okoljem so študenti pripravili bogat kulturni program. Prireditev so s plesom otvorile Dobovske mažoretke, študenti in študentke so citirali in uprizorili pesmi znanih avtorjev s spremljavo na klavirju, manjkalo pa ni tudi pevskih in plesnih točk (Matic Jelenovec in Mojca Fras sta oba deklamirala). Prireditev so popestrili tudi člani klape Parangal, ki so s svojimi glasovi segli v srca deklet, žensk, mater in vseh, ki so bili prisotni.

Vrhunec večera je predstavljal intervju z ženskami iz našega prostora, ki izstopajo iz sivega povprečja vsakdana, ki zmorejo uspešno usklajevati družinsko in poslovno življenje. Kako se ti dve področji v življenju usklajujeta, so zbranim povedale osrednje gostje prireditve Majda Arh, Maja Kozmus, Ana Nuša Somrak in Elka Zevnik. Da pa niso pozabili tudi na moško mnenje, so na intervju povabili tudi Primoža Kozmusa, ki je spregovoril o vlogi žensk v sodobni družbi. Intervju je vodil Marko Lenarčič skupaj s sošolko Jernejo Smole.

Prav tako je bilo poskrbljeno za najmlajše, saj je animacijska skupina študentov ustvarila inovativno delavnico za otroke, kjer so ustvarili majhno pozornost za starše, zbranim pa predstavili tudi pesmico, ki so se jo naučili.

Po koncu prireditve so gostje lahko okusili majhne prigrizke in sladke dobrote, ki so nastale izpod rok študentov drugega letnika visokošolskega programa FT UM Brežice, prav tako pa ni manjkalo okoliških vin (Maja Bot je sodelovala pri organizaciji, pogostitvi in izvedbi programa).

Prireditev ne bi bila tako uspešna, če se na povabilo k sodelovanju ne bi odzvali tudi številni sponzorji in donatorji, ki so jim olajšali celotno pripravo in organizacijo.

Fakulteto za turizem UM v Brežicah obiskujejo tudi pomurski študentje. »Pomembno je omeniti tudi, da fakulteta dobro sodeluje z Mestno občino Murska Sobota in zato smo se odločili, da vam pokažemo kaj vse počnemo in ustvarjamo študenti Fakultete za turizem Univerze v Mariboru,« pojasnjuje Marko Lenarčič.

Pri izvedbi dogodka so sodelovali sledeči Pomurci:

Marko Lenarčič je predsednik sveta študentov 2. letnika FT UM, aktiven je na študijskem področju in pri obštudijskih dejavnostih. Predvsem pomaga pri organizaciji in izvedbi različnih dogodkov, ki jih prireja študentski svet Fakultete za turizem. Trenutno se ukvarja z največjim projektom, ki ga prireja v sodelovanju s Študentskim svetom FT UM  imenovanim »Prleško – Prekmurski dnevi Fakultete za turizem Univerze v Mariboru«. Marko in ekipa Pomurcev prirejajo pestro ponudbo in promocijo Pomurja skozi turizem in kulinariko. V sklopu prej omenjenih dnevov bodo pripravili turistično konferenco o Pomurju, kulinarično prireditev, ki so jo poimenovali »Kürja glava« in kasneje še izlet v Pomurje za vse študente Fakultete za turizem UM, da bodo lahko še na terenu doživeli Pomurje.

Maja Bot, študentka 2. letnika VS programa Fakultete za turizem UM je aktivna predvsem pri izvedbi študijskih in obštudijskih dogodkov in prireditev. Je uspešna študentka, ki rada priskoči na pomoč prav vsem. Trenutno je zelo aktivna pri projektu »Prleško – Prekmurski dnevi FT UM«

Matic Jelenovec, študent 2. letnika VS programa Fakultete za turizem UM, je aktiven predvsem na področju tujih jezikov, je demonstrator pri nemščini in trenutno zelo aktiven pri projektu »Prleško – Prekmurski dnevi FT UM«.

Mojca Fras, študentka 2. letnika VS programa Fakultete za turizem UM, je bila izbrana za najboljšo študentko prvega letnika za študijsko leto 2014/2015. Uspešna študentka in trenutno aktivna pri projektu »»Prleško – Prekmurski dnevi FT UM«. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.