https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Begunci kmalu tudi v zasebna stanovanja v Pomurju?

06.04.2016 ob 14:30  

Minstrstvo za javno upravo je objavilo povabilo, kjer vabijo lastnike stanovanj za najem stanovanj za premeščene osebe, ki bodo v Sloveniji pridobile status mednarodne zaščite za čas trajanja integracijskega vprašanja.


Minstrstvo išče predvsem stanovanja, ki so dobro opremljena, vseljiva takoj in imajo lokacijo v urbanih središčih. Vlada je namreč v začetku marca sprejela izvedbeni načrt, po katerem bo v skladu na evropski ravni iz Italije in Grčije premestila 567 oseb. Prvo skupino bo sestavljalo 40 beguncev, ki bodo prispeli konec aprila. Namestili jih bodo v azilni dom v Ljubljani in v Mariboru, ki lahko sprejmeta med 60 do 70 ljudi.

Po poročanju STA se bo poleg 567 oseb preselilo še 20 oseb, ki niso iz članic EU. Vsi posamezniki bodo po pridobitvi statusa nameščeni v integracijsko hišo in bodo vključeni tudi v projekt integracije v širšo družbo. Usoda dodatnih 20 beguncev še ni znana, saj se še ne ve, kdaj bodo prispeli v Slovenijo.Minstrstvo je za projekt prosilo tudi nevladne organizacije, a se ni prijavila nobena, zato bodo razpis ponovili.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.04.2016 ob 16:04 smrkci gost

      Ma jebem jim mater politično jaz sem že 50 let v Sloveniji pa mi politika ni dala hiše in stanovanja.Tu san se skotu pa samu davke pobirate od mene te pa prijde nek isis pa njemi date vse ka je v tej izropani držav,politiki dajte še svoje žene pa možove pa je naj nategavleju marš u pijzdu maternu političnu.

      27 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.04.2016 ob 19:30 gost

      "Minstrstvo išče predvsem stanovanja, ki so dobro opremljena, vseljiva takoj in imajo lokacijo v urbanih središčih." Ka se resno hecajo tej bedaki v vladi, DOBRO OPREMLJENA sten ka si vecina lidi kumaj privosci delujoci sparat pa zlozljivi kavc, ka o kaksni razkosni posteli ne gucimo...

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.04.2016 ob 19:38 gost

      Narod mogli mo fkuper stopiti!!!!! Pa enkrat red napraviti!!!!!

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.04.2016 ob 20:43 gost

      KA MOREN NAPRAVITI KA BI SLOVENIJA DA NEKAJ LET OPREMLJENO STANOVANJE PA PLAČUJE VSE POLOŽNICE???????

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.04.2016 ob 9:42 gost

      Zakaj vlada uničuje Slovenijo?

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.04.2016 ob 9:44 lauraas gost

      Evo, na tak način razmišlja levičarska vlada, ki je po vsej zahodni Evropi, v SLO moramo izvoliti desnico (SDS), drugače z temi migranti ne bo miru in konca.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.04.2016 ob 16:28 gost

      problem ni v beguncih, problem ste vi ki tako mislite. to je vse skupaj manj kot 1000 ljudi, kar pomeni da je to število beguncev zanemarljivo malo. ti ljudje nočejo biti tu in živeti od socijalne pomoči, temveč samo želijo drugo priložnost, ker je njihovo življenje v Siriji in iz drugih držav Bližnjega vzhoda uničeno. tam nimajo kaj početi, razen da ostanejo i n umrejo. vprašanje je zakaj sem? zakaj v evropo? odgovor je čist enostaven. ta ista evropa(države članice eu in nato), med njimi pa je naša ljuba slovenija, z vodstvom USA, je uničila ta del sveta. vsako od vas ima nekoga da pozna da je zaposlen v slovenski vojski. in ti ljudje so šli na misije po avganistanu, iraku, siriji in drugih držav bližnjega vzhoda. prst na čelo in stopite pred ogledalo in se pogledajte. in recite sebi da vas je sram zaradite tega. kaj se tiče ene slovenije, ali koga koli na tem svetu kako bi trebalo urejati eno državo. saj tudi vi ne greste k sosedu in mu se ne vtikate v njegove zadeve. ne rihtate mu kuhinjo in kopalnico kako je vam všeč, ampak pustite njemu da sam uredi kako mu paše. svobodo so uničili: kapitalizem, evropska unija in usa, in vse kaj je v zvezi z njima. kaje se pa tiče beguncev, oziroma ljudi ki so prispeli v slovenijo, želim im sporočiti da so DOBRODOŠLI, in da jim bom pomagal še naprej negelde od kod so in gdo so. ljubite bližnje svoje kakor samega sebe. vama se lahko tudi zgodi tako v življenju in kam boste šli, gdo vas bo sprejel?? pokažimo da smo ljudje in da spoštujemo druge negelde na to gdo so. ne bodite fašisti

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.04.2016 ob 13:12 Sam odločam kaj bom gost

        - ( 16:28) Znaš ka tebi falij nekaj .Vse povsod maš inštitucije in ustanove ki za plačilo in prostovoljno pomagajo takšin kak si tij in tebi enako mislečin .Idi si čimprej po pomoč dokler še lejko kaj napraviš iz sebe .Tij niti ne vüpaš pred ogledalo tak si znan grdi.Čüdno ka tej lidge neščejo socialne pomočijpa ničesa .Zakoj bi jih te končno Slovenija mogla vzeti ?Se država briga tak za svoje ki so postali rejveži za volo lopovij in lopovskoga vodstva .Ves muslimanski živelj je in še sedaj zaničuje Evropo in katolško vero ..Tij njin pomagaj kak te je vola.To so ne pismeni ne delajo in nočejo delati .Rojeni so z samim sovraštvom in mržnjo do vsega kar ni muslimansko .Naj jih majo glavešine v Stožicaj .Boga ti ka mijslijo Cerarovi ka njin štoj da stanovanje ?Što pa meni dal in mi što drüjgi plačüje stroške ?Dan ne motaj pa raj se ne ponavlaj .

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.04.2016 ob 16:46 gost

      Hitler Adolf je desnica. desnica ni rešitev, desnica je problem. ne dovolite nikoli več da desnica pride na oblast. ona nima ljubezni in spoštovanja do drugih. če je nekaj kako treba, lepo, dobro, desnica je kontra. desnica je vse kaj je slabega

      1 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.04.2016 ob 14:00 klošar gost

      Kelkin Slovencem ste političari priskrbeli stanovanje, ko so bili deložirani?Banda politična, kelkin Slovencem ste v enem dnevu asfaltirali dvorišče oziroma jim priskrbeli streho nad glavo po neurju? Kelko Sirijcev ste vzeli pod domače okrilje, da vas ni sram.Lady Merkel vas ima za bedake, vi ji pa ploskate, pa Amerikancun, ka so še ti dobrega prinesli na svet?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.04.2016 ob 8:57 LFL gost

      Jebem jim mater islamistično vsem po spisku in NJIHOVIM pristašem,zagovornikom itd itd.... Ravno HITLER bi bil rešitev v Skandinaviji proti tem padalcem ukrepajo ODINOVI SINOVI , tudi mi bomo morali nekaj ukreniti , ne pa samo lapati po omrežjih .Ni več časa za odlašanje in se slepiti da iz tega ne bo nič. Kdor pa misli da so MUSLIJI dobrodošli pa jih naj počaka na meji in se jim že tam v rit potegne in naj tudi tam OSTANE. Imam z Arabci izkušnje in vem kaj je to za GOLAZNI. Naj jim tam doli pomaga njihov vsemogočni ALAH,neda hodijo sem gor med same po njihovem NEVERNIKE.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.