https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Otroški zbor murskosoboške glasbene šole drugi najboljši v državi

12.04.2016 ob 9:00  

Otroški pevski zbor Glasbene šole Murska Sobota, ki ga vodi zborovodkinja Felicita Heric Taškov, dosega na raznih pevskih tekmovanjih vedno odlične rezultate, s svojimi kreativnimi nastopi pa vedno znova pozitivno preseneti. Tudi letos so se udeležili državnega tekmovanju najboljših otroških in mladinskih pevskih zborov, ki je minuli teden potekalo v Zagorju ob Savi. V kategoriji otroških zborov so osvojili zlato priznanje z odliko in zasedli drugo mesto.

 

Zapeli so pesmi Cvilimožek (skladatelj Rado Simoniti, avtor pesmi Fran Levstik), Ptica soncu poje (Tomaž Habe, Neža Maurer), Na planincah luštno biti (Dušan Bavdek, slovenska ljudska) in novost mlade skladateljice Tadeje Vulc po pesmi Ane Štefan Izštevanka. Na klavirju jih je spremljala učiteljica Yuliya Kunova ter učenca  Hana Taškov z violino in Žan Salaj s pozavno. Gre za najmlajše pevke murskosoboške glasbene šole. Z odhodom pevk in pevcev v mladinski pevski zbor, prihajajo vsako leto novi.

Revija Zagorje ob Savi bienalno poteka že od leta 1968. V programu, ki ga mora predstaviti vsak zbor, je obvezna izvedba slovenske ljudske pesmi v izvirni obliki ali obdelavi, umetne pesmi slovenskega avtorja in izvedba ene oziroma dveh pesmi po lastni izbiri. Tako je nastala neprecenljiva zapuščina otroških pesmi, zborovodje pa so s svojim delom in programskimi usmeritvami odločilno vplivali na razvoj naše glasbene kulture.

Na letošnjem 25. tekmovanju so poleg drugouvrščenega zbora iz Murske Sobote nastopili še Otroški pevski zbor Grlice OŠ Fokovci, ki ga vodi zborovodkinja Mojca Györek Karas in Mladinski pevski zbor OŠ Križevci pri Ljutomeru, ki ga vodi Renata Mikl. 

Foto: FB Glasbena šola Murska Sobota

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.