https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Tematska pot »Razkriški kot« tudi letos med najlepšimi tremi regijskimi potmi v Sloveniji

Razkrižje, 14.04.2016 ob 7:10  

V Pomurju je nešteto lepih krajev in pohodniških poti. Ena izmed slednjih je tudi Tematska pot »Razkriški kot«, ki je letos prejela priznanje Turistične zveze Slovenije za 2. mesto v kategoriji regijska naj pot v Sloveniji.

Razkrižje skriva veliko lepot: od prazgodovinske naselbine Gradišče s prikazom življenja izpred 5500 let, Ivanovega izvira, mejnega kamna iz 17. in 18. stoletja, zdravilnih energijskih točk, do že omenjenega »Razkriškega kota«, ki mu domačini radi pravijo tudi križpotje, ki združuje. In še bi lahko naštevali.

Pot kulturne in naravne dediščine »Razkriški kot« je bila v okviru vseslovenske akcije Moja dežela-lepa in gostoljubna, ki jo organizira Turistična zveza Slovenije, izbrana za najboljšo tematsko pot v Pomurju v letih 2011, 2011 in 2014. Poleg tega je v letu 2012 osvojila 3. mesto v državi in leta 2014 in 2015 2. mesto v državi. Letos pa so dobili še priznanje in 2. mesto v državi za regijsko naj pot.

Foto: arhiv Pomurec.com

Pešpot poteka od Ivanovega izvira na Šafarskem, mimo številnih zdravilnih energijskih točk in redkih drevesnih sort, mimo prazgodovinske naselbine, najvišjega slapa v Pomurju, potočnega mlina, do izliva reke Ščavnice v Muro na Gibini. In prav kombinacija vsega tega je tudi letos navdušila člane komisije, saj pravijo, da je prav neverjetno, koliko naravne, kulturne in zgodovinske dediščine ti trije kilometri poti obiskovalcem ponujajo. Obiskovalcev ni malo in k njim prihajajo iz številnih držav: iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške in tudi drugih držav. Ker skozi celo leto v občini in na omenjenih točkah organizirajo številne prireditve, pa tudi njih skrbi, kako bo to potekalo ob letošnji uvedbi davčnih blagajn.

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.04.2016 ob 10:41 razkrižanec gost

      Super! Da bi se lahko z tem tudi odrešili dolga ki je 612€ na prebivalca!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.