https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Slovenska ženska nogometna reprezentanca v Lendavi »uničila« Makedonijo

Lendava, 13.4.2016  

V Lendavi je včeraj potekala peta tekma za evropsko prvenstvo 2017 v nogometu. Pomerili sta se Slovenska ženska nogometna reprezentanca in Makedonska ženska nogometna reprezentanca, na kateri so Slovenke svojo dominantnost dokazale z visoko zmago 8:1.

Slovenija je tekmo začela v postavi: Eva Vamberger, Manja Rogan, Lucija Kos, Anisa Rola, Kristina Erman, Dominika Čonč, Lara Prašnikar, Barbara Kralj, Kaja Eržen, Urška Žganec in Tjaša Tibaut. V drugem delu so priložnost dobile še Lara Ivanuša, Evelina Kos in Maruša Sevšek.

Slovenke so vodilni gol dosegle že v 6. minuti. V vodstvo jih je popeljala Tjaša Tibaut, prednost pa je podvojila Lara Ivanuša v 47. minuti. Sicer pa so Slovenke prevladovale v celem prvem polčasu.

V drugem polčasu pa so svojo igro še stopnjevale in tekmice praktično pometle iz igrišča. Končen rezultat se je namreč glasil Slovenija: Makedonija 8:1. Srečne strelke za slovensko reprezentanco so bile: Lara Prašnikar, ki je zadela dvakrat, Barbara Kralj, Tjaša Tibaut, Evelina Kos in Manja Rogan z bele točke pa so zadele po enkrat. Za Makedonke je bila uspešna le Eli Jakovska.

Foto: nzs.si

EP bo julija in avgusta 2017 na Nizozemskem. Na EP se bodo uvrstile zmagovalke osmih kvalifikacijskih skupin ter šest najboljših drugouvrščenih reprezentanc. Preostali dve drugouvrščeni ekipi bosta igrali dodatne kvalifikacije. Slovenke so trenutno s 6 točkami na tretjem mestu v skupini.

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.04.2016 ob 8:23 gost

      Gramo na evropsko prvenstvo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.04.2016 ob 10:10 gost

      Z tretjega mesta se ne gre na E,P.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.