https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Varisove kopalnice hit v Evropi, v načrtu tudi velik prodor na indonezijski trg

Lendava, 14.04.2016 ob 12:00  

Po uspešnem nastopu na evropskih trgih se lendavsko podjetje Varis zdaj spogleduje s prodorom na druge celine. V Indoneziji bi vzpostavili proizvodnjo, širili pa bi se tudi v Pomurju.


Gotove kopalnice podjetja Varis so postale hit v Nemčiji, kjer ima lendavsko podjetje hčerinsko podjetje in dva zastopnika. Vgradnja gotovih kopalnic se je prijela v mnogih evropskih državah, slovenski trg pa na to še ni povsem pripravljen. Po Varisovih kopalnicah povprašujejo hotelske verige, med drugim v Nemčiji, Rusiji in na Hrvaškem, kjer Varis vidi velik potencial za prodajo svojih izdelkov. Za letos so že podpisali pogodbe za 3.800 gotovih kopalnic, s čimer za tretjino prekašajo proizvodnjo v prejšnjih letih.

Letos je z njimi vstopilo v stik podjetje z Indonezije, ki je izrazilo željo kupovati lendavske kopalnice. Kot pa pojasnjujejo v vodstvu Varisa, ki ga vodi Sabina Sobočan, je težava pri tem razdalja. To želijo rešiti tako, da bi v Indonezijo prodajali znanje. V Indonezijo so sicer poslali dve vzorčni kopalnici, ki sta za pot potrebovali mesec dni. Zato načrtujejo dva obiska, in sicer aprila naj bi Indonezijci prišli v Lendavo, maja pa se tja nameravajo podati sami in obiskati tamkajšnji gradbeni sejem, poroča Večer. Kot rezultat obiska si obetajo podpis pogodbe in postavitev proizvodnje pri njih. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.04.2016 ob 19:22 čivčiv gost

      Pridne in delovne ročice imate VI, ki jih izdelujete. Slava in čast pa vsem TISTIM, ki se v njih razvajajo!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.04.2016 ob 21:38 kodila gost

      Upam, da boste zaposlovali in da imajo delavci temu ustrezno velike plače.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.04.2016 ob 9:13 gost- resnica gost

      minimalac

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.04.2016 ob 20:41 Goat gost

      Tudi delovne razmere so precej nizke baje

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.04.2016 ob 10:49 Stewen gost

      VESELO, GREMO NA DELO - Novica, da ima lendavski - Sobočanov - Varis tolikooooooo naročiil in zato dela, je vsekakor spodbudna. To pomeni, da znanje in delo še vedno "štejeta- nekaj pomenita. Gremo torej veselo na delo! Pa plača? Gost Resnica je pristavil "minimalac", kar razumen, da OD ni bogvekaj. To bo treba torej popraviti in s tem delavce motiivirati za zagnanost, da ljudje ne bi "bežali iz Varisa v Carthago", kot je pristavil komentator Gost. Indonezija? Oh, Sabina, veš kako daleč je to! V redu bo, če boste tja prodali znanje in izkušne...., jim postavii tovarno kopalnic, kajti tja voziiti (z ladjo) lendavske kopalnice.... bi bilo drago in zamudno. No, dve sta le srelčno prispeli. Upam, da ju Indonezijci ne bodo razstaviii in "vzeli mujštro" za svoje izdelke. Kopiranje je v industriji in tudi na drugih področjih je za marsikoga bližnjica za lastne izdelke. --- V članku pa ni niti besedice, kako je z "grosupeljskimi" kopalnicami, "prodanih" podjetju, ki je šlo v stečaj. Bojim se, da niso poplačane. To je najbrž neprijetna izkušja oziroma svarilo; ni dovolj, da nekaj izdelaš, "prodaš",a ne dobiš "cvenka" (evrov).

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.