https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Učenci ljutomerske glasbene šole odplesali baletno predstavo Ariana – morska princesa

Ljutomer, 15.04.2016 ob 8:00  

Včeraj so učenci baletnega oddelka Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer v Domu kulture v Ljutomeru ponovno odplesali baletno predstavo z naslovom Ariana – morska princesa.

 

Organizator baletne predstave je Glasbena šola Slavka Osterca iz Ljutomera. Baletna predstava je nastala pod mentorstvom Ane Germ. Slednja je tudi poskrbela za celotno koreografijo in zgodbo.

Baletna predstava je nastala po navdihu pravljice o Mali morski deklici danskega pisatelja in pesnika Hansa Christiana Andersena. Pravljica govori o morski princesi Ariani, ki naj bi s pomočjo bisera modrosti na svoj 16. rojstni dan postala ena od večnih morskih vil. Zadnjega izmed sedmih biserov si v vsakem primeri želi tudi zlobna hobotnica Minerva. Ko morska princesa najde in želi vzeti sedmi biser se znajde iz oči v oči z hobotnico Minervo, ki si poskuša na silo in za vsako ceno prisvojiti ta zadnji biser.

Vlogo morske princese Ariane je odplesala Nuša Kranjčan, vlogo morske kraljice pa Rebeka Kerčmar in vlogo zlobne hobotnice Minerve Mia Belak. Na baletni predstavi je sodelovalo še sedem morskih vil, štiri morske deklice, štiri zlobne meduze, morski rak Gal, šest morskih konjičkov, pet morskih koral, devet morskih zvezd, enajst rib gospic, osem morskih ježkov in dvanajst školjk.

Za kostume je poskrbela Lucija Lilić Medved. Sceno pa sta pripravila Drago Ficko in Danijel Blagovič.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.