https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: 5. Nirosov hišni sejem na Cankovi odprl svoja vrata

Cankova, 16.04.2016 ob 7:00  

Na 5. Nirosovem hišnem sejmu se bo predstavilo več kot 40 pomurskih obrtnikov in podjetnikov. V ob sejemskem dogodku v ulici domače obrti in kulinarike pa bo sodelovalo okrog 30 ponudnikov tovrstnih  izdelkov in storitev. V petek pa so za uvod v sejemsko dogajanje pripravili uradno otvoritev sejma.

Organizatorji hišnega sejma Niros pravijo, da je v času njihovega sejma marsikaj že tradicionalno. K tradicionalnim stvarem pa lahko štejejo tudi lepo sončno vreme, ki jih spremlja vsako leto v času sejma. In nič drugače ni bilo tudi letos, saj je tudi 5. Hišni sejem podjetja Niros iz Cankove bil s soncem obsijan. In ker lepo sončno vreme pozitivno vpliva na počutje ljudi, je v prav takšnem pozitivnem vzdušju potekala petkova otvoritev sejma.

Kot prvi govornik je bil pred mikrofon povabljen direktor podjetja Niros Janez Tišler, ki se je v svojem govoru zahvalil vsem, ki se že vsa leta aktivno vključujejo v organizacijo in potek sejma, da je le ta posledično lahko iz leta v leto uspešnejši. Zahvalil se je vsem zaposlenim, svoji družini, občini Cankova, območni obrtno podjetniški zbornici Murska Sobota in nenazadnje tudi vsem razstavljalcem in obiskovalcem. Dodal je, da si želijo, da bi tudi tokratni sejem uspel, kot so že vsi minuli, ter razstavljalcem zaželel, da sklenejo veliko uspešnih poslov.

Vlado Mandič  iz OOZ Murska Sobota je družini Tišler čestital ob zelo dobro pripravljenem 5. Hišnem sejmu Niros in dodal, da, ko se je pred leti Janez Tišler pri njih včlanil, si nihče ni mislil, da bo prav on postavil na noge takšen sejem, kot ga v Sloveniji ni.

Na otvoritvi sejma je bil prisoten tudi Branko Meh, predsednik OZS, ki je hkrati s čestitkami izrazil tudi kritiko, vendar ne do Nirosa, ampak do države. Kajti le ta, je dejal Meh, je s svojo togo zakonodajo kriva za to, da se v Sloveniji tako malo podjetnikov odloči zaposliti novo delovno silo. In dejal, da se na področju zaposlovanja v naši državi prav gotovo mora veliko spremeniti.

Z njegovimi besedami se je strinjal tudi župan občine Cankova Drago Vogrinčič, ki je dejal, da dandanes podjetniki za svoj zaslužek morajo zelo trdo garati. Vendar država za to nima kaj dosti posluha. Za primerjavo je navedel trenutno stavko v energetiki in ob tem postavil vprašanje: »Koliko mora delati podjetnik v primerjavi z zaposlenimi v energetiki, da lahko na koncu meseca sploh plača račune?« In dodaja, da bo takšna podjetja kot je Niros občina Cankova vedno podpirala, saj je nujno potrebno, da je tovrstnih dogodkov več.

Ob zaključku otvoritvene slovesnosti, so Janezu Tišlerju tudi razstavljalci pokazali, da cenijo njegov trud, ki ga vsa ta leta vlaga v organizacijo sejma. V zahvalo so mu izročili zahvalno listino, ter vsi  skupaj nazdravili na uspešen začetek 5. Nirosovega hišnega sejma. Obiskovalci pa si sejem lahko ogledate vse do nedelje 17.4.2016.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.04.2016 ob 11:18 terminator gost

      Drago Vogrinčič doubo si konkurenco na naslednjih volitvaj, Tišler de to povozo na volitvaj

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.04.2016 ob 8:22 jager gost

        eden majster je že ščeo bürgermajster gratate, pa je se šlo vrage, ka ne bi tej šou po njegovoj poute; sakše se rajši naj držij posla, na šteroga se razme; dva sta že bila, ka se njima nemre pravete župan, zatou bi biu cajt ka prijde bar trejče kak se šika!! mogouče.....

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.04.2016 ob 18:49 terminator gost

      mislin ka nede Tišler ka de tou PEK ,san vido ka njegove kelnerce že delajo na pošti, odkec tomi človeki pejnez ka je poküjpo vse na Cankovi, sumljivo???

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.