https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Polanski Pücki s kolesi »zaklačili« v novo sezono

Velika Polana, 18.04.2016 ob 7:30  

V prejšnjem tednu se je v Veliki Polani končal zeleni in ekološko obarvani teden. Uradno so ga zaključili v nedeljo s Polanskimi Pücki in z rekreativno prireditvijo poimenovano »Klačimo s Pückami po poti Palčka Polanskoga«.

 

Polanski Pücki so s kolesarsko vožnjo po občini zaključili Zeleni teden v občini, istočasno pa so odprli novo kolesarsko sezono. Člani Polanskih Pückov in ostalih ljubitelji kolesarstva so se zbrali v Deželi štorkelj nasproti domačije Miška Kranjca.

Tam so pripravili krajši kulturni program v sodelovanju z učenci Osnovne šole Miška Kranjca Velika Polana. Potem pa so se s starodobnimi kolesi odpravili na kolesarjenje po občini. Na poti so se tudi lotili iskanja Polanskega palčka, in sicer je iskanje slednjega častno doletelo župana Damjana Jaklina. Slednji je uspel najti skritega palčka.

Letošnjega dogodka so se udeležili tudi učenci člani turističnega krožka OŠ Miška Kranjca Velika Polana, ki so lansko leto pripravili turistično nalogo »Klačimo s Pückami«. Turistično nalogo so predstavili v sklopu projekta Turizmu pomaga lastna glava v Mariboru in so za njo prejeli tri zlata priznanja. Letos pa so nalogo izvedli še v praksi skupaj s Polanskimi Pücki.

Potem ko so našli Polanskega palčka, so se odpeljali naprej po »Palčkovi poti«. Ustavili so se pri Sabolovi domačiji, kjer so se preizkusili še v »lüpanju« koruze. Nato pa še nadaljevali pot do Copekovega mlina, kjer so imeli končni postanek.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija