https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomurka Cvetka Vereš med petimi prejemniki priznanj za prostovoljstvo za leto 2015

20.04.2016 ob 15:00  

Te dni je v Ljubljani potekala podelitev državnih nagrad in priznanj za prostovoljstvo za leto 2015. Med najbolj zaslužne prostovoljke spada tudi Cvetka Vereš iz Murske Sobote.

Državne nagrade in priznanja za prostovoljstvo za leto 2015 sta podelila predsednik republike Borut Pahor in predsednik odbora za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva Primož Jamšek.

Na javni poziv odbora za podelitev priznanj je prispelo 20 prijav, ena izmed teh je bila tudi prijava Cvetke Vereš. Vereševa je priznanje prejela za dolgoletno prostovoljno delo v okviru Dobrodelnega društva Pomagajmo odprtih src in Večetničnem, kulturnem, izobraževalnem, turističnem in športnem društvu Bakovci. V utemeljitvi pa so zapisali, da so se za Vereševo odločili zato, ker s svojo strokovnostjo, nesebičnostjo, vztrajnostjo in natančnostjo prepoznava potrebe lokalnih prebivalcev in jih medsebojno povezuje. Aktivna je na področju kulture in umetnosti, vzgoje in izobraževanja, športnih aktivnosti, je organizatorka dobrodelnih akcij, pomoči in taborov za otroke. Posebno pozornost namenja pomoči potrebnim romskim otrokom pri opismenjevanju. S svojo predanostjo prostovoljstvu in pedagoškim pristopom širi humanitarno delo tudi na otroke in mladino. Deluje pa tudi na mednarodnem področju, saj veliko pozornosti namenja humanitarni ter razvojni pomoči Bosni in Hercegovini. 

Foto: radio1.si

Poleg Vereševe so dobitniki priznanj še: Jan Einspieler, Ana Palovšnik, Irena Sirotič Dobrila, Jelka Verbič. Nagrado za življenjsko delo na področju prostovoljstva pa je prejela Terezija Novak.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.04.2016 ob 20:30 krog gost

      Ne mren vörvati pa glij una ?? ha,ha mokoš

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.04.2016 ob 20:45 gost

      Pogledni kroško prizadeto tikev! Tan se za sebe brigaj konj!

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.04.2016 ob 21:21 dokležovje gost

      -(20:47) Ka se pa slijniš ?

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2016 ob 0:12 gost

        Samo san pijto ka pomeni "Ne mren"? Sploh san nej omejno ka se Romi v diklaj bunijo ka jin bejli cigoji vse spokradnejo!

        0 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.04.2016 ob 13:40 gost

      keri je to polek Cvetke?

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.04.2016 ob 9:55 bratonci gost

      mokošarje ,mokošarje ,mokošarje,mokošarje

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.