https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

V Ljutomeru po novem po knjige kar v krušno peč

26.04.2016 ob 8:00  

Splošna knjižnica Ljutomer je za vse ljubitelje in ljubiteljice knjig v njihovi občini pripravila prav posebno presenečenje. Postavili so namreč tako imenovano »knjigobežnico«.

V občini Ljutomer je veliko knjižnih moljev. Dokaz za to je dejstvo, da so v lanskem letu podelili 16 bralnih značk za odrasle, letos pa že kar 37. Uspešno pa delujejo tudi Bralni klubi. Tako, da »knjigobežnica« pomeni le dodatno dopolnitev dosedanjih aktivnosti za spodbujanje branja v Ljutomeru.

Ob letošnjem svetovnem dnevu knjige so tako pred bivšo Blagovnico (Mercator) v Ljutomeru postavili »knjigobežnico«, ki ima obliko krušne peči. Krušna peč pa zato, ker se v njej pečejo knjige. Idejo je prispeval Srečko Pavličič, izdelal pa jo je mizar Miran Lah. Knjigobežnico sta predali namenu županja Olga Karba in Vesna Laissani iz Splošne knjižnice Ljutomer.

Foto: knjiznica-ljutomer.si

V svetu takšen način izposoje poznamo že nekaj let pod terminom »Bookcrossing«, v Ljutomeru pa so dokazali, da se idejo še lahko nadgradi. Na primer tako, kot so jo sami: da so »knjigobežnico« postavili v obliki krušne peči.

    Fotogalerija