https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

GFML in SPTŠ s petimi zlatimi državnimi priznanji iz matematike

04.05.2016 ob 10:00  

SPTŠ in GFML  spet enkrat dokazujeta, da imata njihovi šoli nabor odličnih dijakov in dijakinj. Na letošnjem državnem tekmovanju iz znanja matematike so dijaki SPTŠ osvojili tri zlata priznanja, dijaki GFML  pa dve zlati priznanji.

Državnega tekmovanja iz znanja matematike se je udeležilo osem dijakov SPTŠ, ki so tudi letos dosegli izjemne rezultate. V kategoriji srednjih tehniških in strokovnih šol sta Jernej Jurhar (4K1 – strojni tehnik, mentor Franc Kodila) in Tadej Šinko (3R1 – tehnik računalništva, mentorica Danijela Kuhar Kalamar) dosegla 1. mesti v svojih letnikih in postala državna prvaka, Urh Kolarič pa 5. mesto (2E1 – elektrotehnik, mentor Franc Kodila). V isti kategoriji sta zlati priznanji prejela še Žan Hozjan (1R2 – tehnik računalništva, mentorica Natalija Belak) in Jure Zamuda (1E1 – elektrotehnik, mentor Franc Kodila). Srebrno priznanje je prejel Timotej Gabriel Horvat (1K1 – strojni tehnik, mentor Franc Kodila). V kategoriji poklicnih šol se je državnega tekmovanja udeležil Alen Kouter (1E3 – elektrikar, mentorica Natalija Maučec Ftičar) in dosegel zlato priznanje. Na šolskem tekmovanju so njihovi dijaki dosegli 33 bronastih priznanj.

Foto: sptš

Tekmovanja se je udeležilo tudi devet dijakov GFML, ki so osvojili dve zlati in sedem srebrnih priznanj. V konkurenci dijakov iz gimnazijskega programa sta zlati priznanji osvojila Niko Farič in Tim Štuhec, srebrna priznanja pa so dobili: Nuša Svetanič, Blaž Gubič, Jaka Godec, Eva Šantić Zadravec, Tadej Grof Semenič in Alen Šimon. V konkurenci dijakov iz vzgojiteljskega programa je Nika Erjavec prejela srebrno priznanje.

Foto: gfml.si

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.