https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Petica nogometašic Pomurja za peto zaporedno krono

Bakovci, 4.5.2016  

V ponedeljek je približno 100 gledalcev v Bakovcih spremljalo zanimivo nogometno predstavo med ŽNK Teleing Pomurjem in ŽNK Moje.lece-si iz Radomelj. Po odigranih 90. minutah, so se nove zmage veselile naše šampionke, ki so slavile s 5:0 (2:0).


Zaradi odsotnosti prvega trenerja Bojana Jančarja je pomembno srečanje 17. kroga prve SŽNL vodil njegov pomočnik Sandi Bauer, ki je na zelenico Športnega stadiona v Bakovcih poslal Viktorijo Donevo, Anjo Prša, Vito Šiftar, Helenno Hercigonja Moulton, Karmen Godina, Nino Marič, Manjo Rogan, Andrejo Nikl, Moniko Conjar, Tjašo Tibaut in Špelo Kolbl. Na klopi za rezerve so na svojo priložnost počakale Sara Nemet, Sara Makovec, Natalia Naumoff, Anita Legenič, Tjaša Nemec, Nika Nemec in Tinkara Frangež.


Srečanje, ki so si ga gledalci pomurske Televizije As, lahko ogledali v živo, so odločneje začele Pomurke. Tako so gledalci prvo priložnost za zadetek videli že v prvi minuti srečanja, vendar je bila Monika Conjar pred gostujočimi vrati, ki jih je zaradi kazni prve gostujoče vratarke, čuvala mlada Tara Komatar, za las prekratka, žogo pa so gostje odbile v prvi kot, ki pa je ostal neizkoriščen. Že v naslednjem napadu pa lepa akcija Špele Kolbl, vendar je njen poizkus blokirala Karmen Ulbin in žoga je končala v kotu. Kot je izvedla Manja Rogan, žogo so gostje izbile na rob kazenskega prostora, kjer je iz prve sprožila Tjaša Tibaut in neubranljivo zadela za 1:0.

Hitro vodstvo je Beltinčankam dalo še dodatna krila, ki so s kombinatorno igro popolnoma prevladovale na zelenici. Gostje iz Radomelj so se krčevito branile in poizkušale z dolgimi podajami zaposliti svojo napadalko, vendar pa si, v uvodnih minutah srečanja kakšnih konkretnejših priložnosti niso priigrale. Zato pa so bile nevarnejše naše igralke, ki so kar tekmovale, katera bo zapravila lepšo priložnost. Tako so gledalci videli priložnosti Andreje Nikl, Špele Kolbl, Tjaše Tibaut in Monike Conjar, ki pa so ostale neizkoriščene ali pa je bila na mestu gostujoča obrabama. V tem delu srečanja so gledalci videli tudi kar nekaj nevarnih startov gostij, ki jih je moral kaznovati glavni sodnik Gregor Herga. Tako sta porumeneli Tija Vrhovnik in Tinkara Senica.

V 30.minuti srečanja pa novo veselje v taboru domačink. Akcijo je na polovici gostij začela Nina Marič, žogo podaljšala do odlično postavljene Monike Conjar, ki je preigrala svojo čuvarko in silovito streljala, žogo je gostujoča vratarka odbila, a le do Tjaše Tibaut, ki je je rutinirano dosegla  še 35. zadetek v tej sezoni. Po zanesljivem vodstvu so se domače igralke, kar preveč sprostile in gostjam dovolile, da so do odmora, kar nekajkrat nevarno zapretile, vendar pa se Viktorija Doneva ni dala presenetiti in rezultat se do odmora ni spremenil.

V odmoru je trener Sandi Bauer namesto Nine Marič in Viktorije Doneve v igro poslal Saro Makovec in Saro Nemet. Odmor in prihod mlade Sare Makovec na zelenico je očitno ponovno predramil naše igralke, ki so prisile gostje na krčevito branjenje svojega gola. Naveza Rogan - Makovec je odlično delovala in s prekrasnimi žogami zaposlovala napadalke, ki pa so bile v zaključkih akcij vedno za las prekratke. Prvo lepo priložnost za povišanje rezultata je imela Manji Rogan, ki je streljala z roba kazenskega prostora, a je gostujoča vratarka Tara Komatar s skrajnimi močmi izbila žogo v polje, v nadaljevanju akcije, pa bi po novem strelu Manje Rogan, lastno mrežo skoraj zatresla Ulbinova.

Akcije Pomurk so se vrstile ena za drugo, že v naslednji minuti je s strelom poizkusila Anja Prša, vendar pa so njen strel gostujoče obrambne igralke izbile v kot. Občutno premoč na igrišču pa so naše igralke kronale v 66. minuti, ko je lepo akcijo Andreje Nikl v zadetek za 3:0 spremenila Monika Conjar, ki je z roba petmetrskega prostora presenetila gostujočo vratarko.

V 72. minuti  srečanja je priložnost za igro dobila Natalia Naumoff, ki je zamenjala v ponedeljek zelo dobro razpoloženo Vito Šiftar. Tudi po tej zamenjavi se razmerje na zelenici ni spremenilo. Donačinke so še naprej prevladovale in si pripravljale priložnosti. Tako so gledalci v 74. minuti srečanja že videli nov zadetek Tjaše Tibaut, ki je merila z roba gostujočega kazenskega prostora, že premagala Komatarjevo, vendar ji je zanesljiv zadetek preprečil prečnik gostujočih vrat. Gostje, ki so med tednom opravile tudi zamenjavo na trenerskem mestu, so v tem delu srečanja zgolj branile in le redko prešle na domačo polovico igrišča.


In to premoč so pomurske igralke kronale v 82. minuti, ko je žogo v kazenskem prostoru sprejela šestnajstletna Sara Makovec in na svoji drugi tekmi v članski vrsti zabila za svoj članski prvenec in povišala na 4:0. »Hvala ekipi, ki mi je pomagala doseči moj prvi zadetek za člansko ekipo,« se je po tekmi soigralkam zahvalila ena najboljših mladih igralk v slovenskem prostoru. V nadaljevanju srečanja je priložnost za igro dobila tudi Tjaša Nemec, ki je zamenjala Andrejo Nikl, naše igralke pa so še naprej napadale gostujočo obrambo in nevarno pretile. V 86. minuti srečanja, pa je svojo odlično predstavo kronala z zadetkom tudi kapetanka Manja Rogan, ki je žogo dobesedno zabila v gostujočo mrežo in povišala na končnih 5:0. Minuto pred koncem srečanja je še zadnjo menjavo izkoristil Sandi Bauer, ki je namesto Anje Prša v igro poslal Niko Nemec, a rezultat se do konca srečanja se več ni spremenil.


Po srečanju je kapetanka Manja Rogan povedala: »Glede na priložnosti, ki smo si jih pripravile, bi moral biti rezultat še bistveno višji. Prikazale smo všečno predstavo, ki nam je služila kot generalka pred pokalnim finalom. Čestitam soigralkam na novi pomembni zmagi, ki nam je prinesla nov peti zaporedni naslov državnih prvakinj.« Podobno je razmišljala tudi Helenna Hercigonja Moulton: »Tekma je bila izjemno borbena. Žoga je bila zaradi dežja izjemno hitra. Odigrale smo zelo dobro in zabijale iz naših uigranih akcij. Zadovoljne smo z zmago in pričakujem, da bomo tako nadaljevale do konca sezone.«

Nogometašice Pomurja so v ponedeljek pokazale zelo dobro predstavo, na težkem razmočenem igrišču so dokazale, da so odlično telesno pripravljene, žoga je lepo tekla, seveda je bilo v igri tudi nekaj napak, kar pa so s svojo borbenostjo popravile. In nagrada za ta trud je prišla že v ponedeljek okrog 19.00 ure, ko so v Beltincih zvedeli, da so drugo uvrščene igralke ŽNK Olimpija zgolj remizirale, zato je prednost naši igralk narasla na neulovljivih 12 točk in tako so že štiri srečanja pred konca prvenstva osvojile še peti zaporedni naslov državnih prvakinj.

Glavni cilj sezone je tako dosežen, pred Pomurkami pa je še en cilj, to je vrniti naslov pokalnih prvakinj v Beltince. Cilj, za katerega se bodo morale naše igralke, 25.5. v Kopru, znova pomeriti z igralkami iz Radomelj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.05.2016 ob 8:10 gost

      5 x zapored državni prvaki, čestitke.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.