https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

3. pomurska študentska zaposlitvena konferenca – Karisfera

Rakičan  

3. pomurska študentska zaposlitvena konferenca - Karisfera, v organizaciji Kluba prekmurskih študentov je izobraževalno-motivacijski dogodek, ki nudi udeležencem priložnost za poslovno mreženje, neposreden stik z delodajalci, pridobivanje znanj in izkušenj za večjo konkurenčnost na trgu dela ter boljšo zaposljivost. Konferenca se bo odvijala 7. maja 2016, s pričetkom ob 8.30 uri v Modrem salonu v Dvorcu Rakičan. Dogodek bo letos potekal na višji ravni in organizatorji pa obljubljajo pravo zaposlitveno izkušnjo.


3. Karisfera se bo osredotočila na “osebni branding”. Tekom predavanj bo s predstavitvijo inovativnih nasvetov in deljenjem znanj ter izkušenj tistih, ki so že uspeli v karieri, opogumljala udeležence k aktivnemu pristopu iskanja zaposlitve. Udeleženci bodo pridobili znanja o tem, kako se najbolje predstaviti delodajalcu in izstopati na trgu dela, spoznali bodo, katere so njihove osebne prednosti in kako si jih upati izpostaviti.

Foto: www.freeimages.com

Namen Karisfere

Z namenom pomagati mladim do čim boljše zaposljivosti in jih povezati s potencialnimi delodajalci, delodajalcem pa predstaviti potencial, ki ga skrivajo pomurski študentje, so se organizatorji odločili narediti še korak naprej. Dogajanju se namreč priključujejo še delodajalci. Nekateri med njimi tudi s ciljem, da poiščejo kadre, ki jih bodo lahko razvili in zaposlili v svojem podjetju. Klub prekmurskih študentov je s tem začel uspešno graditi mrežo študent-delodajalec, znotraj katere se bodo oboji skušali čim več povezovati in spoznavati, ter utirati poti proti skupnemu cilju – študentje proti pridobitvi zaposlitve in delodajalci proti pridobitvi ustreznega kadra.

Na konferenci bodo potekali “hitri zmenki z delodajalci”, kjer bodo udeleženci imeli priložnost, da se v nekaj minutah predstavijo delodajalcem, ki prihajajo iz uspešnih podjetij. Po simuliranem zaposlitvenem razgovoru pa bodo dobili povratno informacijo o svojem nastopu. Na podlagi teh informacij s strani delodajalcev, bodo lahko svoj nastop na pravem razgovoru za službo še izboljšali.

Posebna zanimivost letošnje Karisfere

Nekateri izmed delodajalcev so trenutno v procesu iskanja novih kadrov, tako da se lahko kateremu izmed udeležencev ponudi priložnost za študentsko ali redno zaposlitev.

Tisti, ki pa še ne vedo kam točno naj usmerijo svojo kariero ali bi radi pridobili objektivni vpogled v svoje prednosti in ugotovili, katero je tisto delo, v katerem njihov potencial zablesti, bodo imeli možnost, da pridobijo vrednostni bon za storitev kariernega svetovanja s psihometričnimi testi pod vodstvom psihologinje in kariernega coacha pri podjetju Kompetenca d.o.o. S pomočjo rezultatov bodo lahko udeleženci lažje izdelali načrt vodenja lastne kariere, ter si samozavestneje zastavili karierne cilje.

Da bo zaposlitvena izkušnja popolna, so organizatorji poskrbeli še za profesionalno fotografiranje za življenjepis. Konferenca je namenjena je tako študentom, kot tudi vsem ostalim iskalcem zaposlitve in je v celoti brezplačna, kjub temi pa morajo udeleženci svojo udeležbo predhodno prijaviti.

Karisfera bo potekala v Modrem salonu, v RIS Dvorcu Rakičan, s pričetkom ob 8.30, trajala pa bo predvidoma do 15.30.

Program letošnje Karisfere

8.30  - 9.00 Prihod udeležencev in registracija

9.00 - 9.15  Uvodni nagovor župana MOMS in predsednice KPŠ

9.15 - 10.45  OSEBNI BRANDING (Nejc Slovnik, POINT OUT)

11.00-11.45  NAPIŠI KVALITETEN ŽIVLJENJEPIS (Tamara Lacić, trenerka na zvezi ŠKIS)

11.50-12.35 NEHAJTE SANJATI! ZAČNITE ŽIVETI SVOJE SANJE! (Jana Šušteršič, KOMPETENCA)

12.35-13.15  Kosilo

13.15-14.00  POSLOVNI BONTON (Saša Županek, bontonolog)

14.00  HITRI ZMENKI Z DELODAJALCI in FOTOGRAFIRANJE za življenjepis

Sprotne informacije o konferenci pa najdete na Facebook dogodku Kluba prekmurskih študentov - 3. Karisfera.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.