https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ob mednarodnem dnevu medicinskih sester zlati znak Pomurki Emi Mesarič

12.05.2016 ob 7:05  

Medtem ko so 5. maja babice, ki veliko prispevajo z nizki smrtnosti otrok pri nas, praznovale mednarodni dan, je tudi današnji 12. maj praznik za delavce in delavke v zdravstvu. Obeležujejo namreč mednarodni dan medicinskih sester.

Letošnji moto medicinske sestre: moč za spremembe v ospredje postavlja vpliv na izboljšanje (prožnosti) zdravstvenega sistema. Praznik bodo danes obeležili tudi člani in članice Strokovnega društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Pomurja (DMSBZT) in sicer na Bledu z udeležbo na 15. simpoziju zdravstvene in babiške nege, ki ga pripravlja Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije -Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije. Simpozij so naslovili »Prožnost zdravstvene in babiške nege skozi odgovornost, varnost, kakovost«.

Zvečer pa bo potekala tudi slavnostna akademija, na kateri bodo podelili zlate znake, ki so najvišje priznanje na področju zdravstvene nege. Zlati znak bo prejela tudi Ema Mesarič, ki je zaposlena na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje v Murski Soboti. Mesaričeva je sooblikovala politiko zdravja in skupaj s predstavniki lokalne oblasti ustanavljala lokalne akcijske skupine za zdravje in se zato smatra za eno izmed glavnih oseb na področju promocije zdravja v Pomurju.

Foto: Ema Mesarič

DMSBZT Pomurja pa bo mednarodni dan medicinskih sester obeležilo v Pomurju, in sicer 20. maja v hotelu Vivat v Moravskih Toplicah. Tudi na tej slovesnosti bodo podelili pet srebrnih znakov in dve priznanji. Srebrne znake bodo prejele: Karla Pučko Zemljič, Simona Marič Tibaut, Erika Časar, Marija Rožman in Helena Grabar. Priznanji pa bosta prejeli: Nada Kuhar in Darja Hoheger.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.