https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Pevci MePZ Štefana Kovača v Moravskih Toplicah navdušili z odprto vajo

Moravske Toplice, 16.05.2016 ob 13:00  

V tednu ljubiteljske kulture se je mešani pevski zbor Štefana Kovača v petek, 13. maja 2016, ob 20. uri z odprto vajo predstavil gostom hotela Livada v Moravskih Toplicah.


Pod vodstvom zborovodje Tomija Bušinoskega so na zanimiv in sproščen način prikazali upevanje in petje slovenskih in tujih pesmi, ki jih pevci prepevajo in predstavljajo tudi na drugih prireditvah in koncertih, saj ljubezen do lepe pesmi gojijo že 50 let. K sodelovanju so povabili tudi poslušalce, ki so s ploskanjem sooblikovali izbrane melodije, pesmi pa so lahko tudi sami izbirali. Kot običajno na vaji, so pevci, ki so v preteklih mesecih praznovali svoj rojstni dan izbrali pesem po svoji želji in uživali v poslušanju.

Nastop je v obliki odprte vaje potekal v sproščenem in veselem vzdušju, poslušalci pa so z navdušenimi aplavzi izražali svoje zadovoljstvo in podporo  odprti odrski vaji. Kot so povedali člani zbora ob petkovi odprti vaji, verjamejo, da se je pesem dotaknila in olepšala petkov večer tako poslušalcem kot tudi pevcem, ki so uživali v prijetnem glasbenem druženju: »Morda je njihova pesem tudi koga prepričala, da se bo pridružil ljubiteljskemu kulturnemu ustvarjanju.«

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.