https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Minister Židan v bolnišnici na zdravljenju hepatitisa A

16.05.2016 ob 14:00  

V UKC Maribor je na zdravljenju Minister za kmetijstvo Dejan Židan. Zdravi se zaradi nalezljive bolezni hepatitis A. V bolnišnici dodajajo, da je njegovo stanje stabilno.

Minister za kmetijstvo Dejan Židan je hospitaliziran v UKC Maribor na oddelku za nalezljive bolezni in vročinska stanja. V bolnišnici so mu odkrili nalezljivo bolezen hepatitis A ter ga tudi ustrezno zdravstveno oskrbeli, so sporočili s kmetijskega ministrstva. 

Foto: Arhiv Pomurec.com

Po definiciji Slovenskega zdravniškega društva je hepatitis A virusno obolenje jeter, ki ga povzroča virus hepatitisa A. Bolniki se najpogosteje okužijo z okuženo vodo ali hrano, kot so školjke, solata, sokovi, mleko. Zdravil, ki bi zdravila hepatitis A ni. Cepljenje proti hepatitisu A je priporočljivo za potovanje v dežele, kjer so neurejene sanitarno-higienske razmere, na primer v Afriko, Bližnji in Daljni Vzhod, Azijo, južno in srednjo Ameriko.

Židanovo zdravstveno stanje je stabilno, v UKC pričakujejo hitro okrevanje, odpust iz bolnišnice in vrnitev na delovno mesto. Iz ministrstva pa sporočajo, da bodo spremembe delovnih obveznosti oz. spremembe udeležbe ministra na napovedanih dogodkih sporočili naknadno.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.05.2016 ob 16:24 ms gost

      In kaj zdaj če je Židan v bolnici ?Hepatitis A je posledica ne umivanje rok pa še kaj .

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2016 ob 19:42 hepatitis gost

        verjetno si ve umiti roke , tudi Poncij-Pilat si je po uspešnem delu umil roke. To ni država , kvečjemu kriminalna združba kot v starem Rimu !

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.05.2016 ob 16:37 goatja ms gost

      Želimo hitro okrevanje.

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2016 ob 19:45 pol gost

        goatja ms ............. Pijši želje v svojem imeni nas ne mejšaj zraven k tvojim željam .

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.05.2016 ob 20:17 gost

      hepatitis dobijo predvsem narkomani in homoseksualci katero je sedaj on?!?!

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.05.2016 ob 10:09 poznavalec gost

        Hepatits A se dobi z okuženo hrano ali vodo. Poznamo več hepatitsov... toliko za informacijo, da boš malo bolj izobražen/a

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.05.2016 ob 20:54 fitnes gost

      ŽIDAN, malo shujšaj !

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.05.2016 ob 14:02 kj gost

      Znan se najedo gensko spremenjene hrane ka nam jo vsiljujejo ZDA in naši podrepniki

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.05.2016 ob 19:26 gost

      Bolnica Rakičan nej dobra za njega?

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.05.2016 ob 20:16 gost

      nej neje.naj se pa pijta zakoj je zbolo tou je naša dobra prekmurska voda ,se pravi narod pripavi se ka mo šli vsi za Židanon...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.05.2016 ob 20:37 đile gost

      prekmurci, prašiče v hleve, vse se proda, koji kurac de đo plastično hrano iz USA, sunce jin proopalističko Evropsko, novo vodo pa imejte 2 dni v kozarcu, eli pa van naj cupka s pipe, ospodi pa dente belo krpo, pa te vidli za 2 dnij, ka pijete, bagra poscana evropska, ka nan tou rikta, mi jin pa ploskajmu

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.05.2016 ob 13:55 lolo gost

      Virus hepatitisa A se večinoma prenaša po fekalnooralni poti (okužba s prenosom virusa iz bolnikovega blata v usta, na primer z umazanimi rokami, z onesnaženo vodo ...) ali z neposrednim tesnim stikom z osebe na osebo. Glavni vzroki za širjenje HAV so slabe higienske razmere in slaba sanitacija okolja, kjer živimo, ter uživanje okužene vode in hrane. Virus se izloča v okolico z okuženim blatom. Ob nezadostni in neustrezni higieni rok se virus prenaša na hrano in različne predmete. Okužba se lahko prenaša tudi z okuženimi živili, med katerimi so najpogostejši termično neobdelani ali slabo obdelani morski sadeži, sadje, zelenjava, predvsem pa onesnažena pitna voda. Posebna pazljivost je potrebna na potovanjih v t. i. endemična področja, to so dežele z nezadostnim higienskim standardom. Virus hepatitisa A se lahko prenaša tudi z analnooralnim spolnim odnosom, izjemno redko lahko tudi s sečem. Možen je tudi parenteralen prenos pri intravenskem uživanju nedovoljenih drog, vendar je izredno redek. Potek okužbe[uredi | uredi kodo]

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.05.2016 ob 21:20 gost

      da bog da da crkno

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.