https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomgrad dobitnik priznanja za promocijo učenja in znanja odraslih

Murska Sobota, 17.05.2016 ob 13:00  

Na uradni otvoritveni slovesnosti 21. Tedna vseživljenjskega učenja (TVU), ki je minuli petek potekala v Velenju, je na pobudo Ljudske univerze Murska Sobota nacionalno priznanje za promocijo učenja in znanja odraslih za leto 2015 prejelo murskosoboško podjetje Pomgrad.

 

Pomgradu priznanje v kategoriji ustanove/podjetja/lokalne skupnosti

Pomemben vidik projekta TVU je že od leta 1997 naprej podeljevanje priznanj Andragoškega centra Slovenije (ACS) za izjemne učne in strokovne dosežke pri učenju odraslih, od leta 2009 pa tudi za promocijo učenja in znanja odraslih. Dobitniki priznanj oziroma ambasadorji učenja sodelujejo na dogodkih TVU, saj so najprepričljivejši zagovorniki učenja. Komisija za izbor dobitnikov Priznanj za promocijo učenja in znanja odraslih je podelila priznanje v kategoriji ustanove/podjetja/lokalne skupnosti podjetju Pomgrad iz Murske Sobote.

Pomgrad konstrantno dela na človeških virih in se vključuje v promocijo vseživljenjskega učenja

Po besedah Ludvike Gjerek iz Ljudske univerze Murska Sobota je podjetje Pomgrad vzgled oziroma primer podjetja, ki deluje tudi kot učeča se organizacija. Vpeljanih imajo več aktivnosti in konstantno delujejo  na človeških virih, tudi v časih, ki za gradbeništvo niso bili najboljši.  Številnim zaposlenim so omogočili pridobitev kompetenc, tako poklicnih kot v privatnem življenju. S tem so dvignili raven izobrazbe zaposlenih, ne le da bi bili uspešnejši na poklicnem področju ampak tudi v privatnem življenju in s tem prispevali k družbi kot  celoti. Uspešno se povezujejo z različnimi institucijami, šolami, ljudskimi univerzami, razvojnimi agencijami, zavodi za zaposlovanje pa tudi širše. Aktivno se odzivajo na problematiko regije in vključujejo v promocijo vseživljenjskega učenja.

Zaposleni so vrednota, potrebno je sodelovati z njimi in se pogovarjati

Marjeta Zadravec iz podjetja Pomgrad pravi, da že vrsto let sodelujejo z Ljudsko univerzo Murska Sobota. Veliko vlagajo v izobraževanje zaposlenih tako s pomočjo evropskih sredstev kot tudi lastnih. V letu 2012 so 34 zaposelnih nad 50 let vključili v tečaj računalništva in tujega jezika, ki so bili zadovoljni. V projekt Ugotavljanje in vrednotenje neformalnih znanj so vključili nekaj proizvodnih delavcev in delavcev iz režije. Veliko vključenih se je odločilo za nadaljevanje izobraževanj. Po besedah Zadravčeve delajo na tem, da so zaposleni vrednota, da je potrebno z njimi sodelovati, se pogovarjati, le tako bodo dosegli tudi boljše poslovne rezultate in peljali zgodbo o uspešnosti naprej. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.05.2016 ob 13:14 zidar--pomgrad gost

      ČESTITAM !!! Gospa Zadravec je lepo povedala in to je tudi res , da se lahko izobražuješ , seveda ( če hočeč--imaš interes ). Dosti pa je takih , ki samo kritizirajo , zavračajo vsakršno nadgradnjo sebe in bi radi samo --plačo ,plačo , samokolnice pa skoraj ne ve in noče peljati. Kdor hoče ta dobi --kdor pa ne pa ne dobi, ne izobrazbe in ne plače, ki si je NEW zasluži !!!

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.05.2016 ob 15:01 gost

      Verejtno si ti baničov kolega ka tak zagovarjaš pomgrad zdaj pa ka boš zido na normo pa te boš lajo pa nonstop šo na pivo vejpa največje sranje je pomgrad drugi zidar samo prikrivlejo poslovanje delavci pa pa niti minimalna plača nej sramota in te ti zidar izdaj se imensko zato pa dosti delavcov je odišlo v avstrijo delat od mikserašov do majstrov samo koperante mate ka na njih služite

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.05.2016 ob 21:11 zidar gost

      POMGRAD je podjetje, ki največ krši delavske pravice. Vprašajte zaposlene !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.05.2016 ob 21:41 gost

      Polanič mlajši de se zapravo z svojin precdnikov uprave baničem on je bil na triglavi pa na hrvaškem pa vse zapravo zdaj še pomgrad drugi delavci pa sužnji in gda je vodo ružič je nej en delavec dobo odpovid ampak zdaj pa kak je mlajši prevzel firmo prle je pa bil samo član uprave tajkuni prekmurski samo ramadani in bosanci delajo izkoriščavajo delavce kpk prijavit nej ka se hvalijo eni delavci mogoče so ljubčeki majstrov

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.05.2016 ob 11:21 zidar--pomgrad gost

      Vij magarci , ka ste nej v firmi nemate pojma o deli , o navadah in pravicah delavcev !!! Sakši zaposlavle koga in kakše hoće ! Nišče se je ešče na Pomgradi nej pregrel in se nede , kajti odnos do in z delavci je in mora biti korekten ! Pa tudi je !!!! Tak ka tisti (lenuhi ) si jezikov ne nategujte , rajši se spravite delat , pa čeravno za minimalca , samo , da ne boste na ramenih starišev in države ! Če pa hočete v tujino , pa so vam vrata odprta , samo za lenuhe je ( embargo ) !!!!!!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.05.2016 ob 12:25 ležim doma gost

        Vekšega magarca od tebe nega samo tij ne vejš .To ka tij in tebi enaki madaji napravite v 8 uraj jaz z cüjckon napravin v 5 uraj . Samo ne hvalite pa ne lijžite riti nekomi keri vas klači z železno nogo .Či te zanimle smo si eni penzije pošteno zaslöžili in zdaj uživamo ij pa boš še rintal dugo .Takši kak si tij in tebi enaki vij nemate pojma o deli za to ne seri pa ne modrüj

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.05.2016 ob 12:45 antizidar gost

      gostu zidar, ti si ena prismuknjena budala.Suženjstvo se je ukinilo leta 1833, tij ka hodiš delat ,da si kupiš kruh pa mleko, pa plačaš 2 položnici samo delaj, naj te drkajo še 35 let, te pa dobijš 220EUR penzije. Delavec boljše, da gre v tujino lizat pod za 1000 eurov, kot pa slovenskim (pa ne VSEM) delodajalcem lizat RITI, kot vi bedniki suženjski. Dober zidar v Avstriji zasluži 1700 eur, ti pa tukaj z dodatki malice in prevoza 800. Pri penziji ti pa to odbijejo pa si v pizdi materini

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.05.2016 ob 20:39 zidar gost

      ANTIZIDAR, to kar si napisal je popolna resnica in nič drugega !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.05.2016 ob 23:15 gost gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.05.2016 ob 12:41 zidar gost

      KAK SE GOR VIŽIJGATE IDIOTI !!!, da vam človik na žulj stoupi ! Če si si penzijo zaslužil te je dobro , ka si pa ešče tak močen v tvojem primitivnem obnašanji , pa ne kaže ka si se v delovnem obdobji NADELAL !? Što je krijvi , da so plače pa penzije tak male ? Delodajalec ali zakon !? Polaničev Pongrad ti da vse po zakoni in še več !!! DA tega nede te te vidli ge ma vrag mlade !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.