https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

HK Triglav Predanovci ostal v skupini CIII, Nejc Potokar najboljši strelec

Predanovci, 20.5.2016  

Hokejski klub Triglav Predanovci je pod okriljem Zveze za hokej na travi gostil Evropsko klubsko prvenstvo Challenge III v hokeju na travi za moške. Domačini so si kljub nekoliko slabšemu začetku s končnim šestim mestom uspeli priigrati obstanek v omenjeni skupini. Za najboljšega strelca prvenstva je bil razglašen mladi Nejc Potokar, igralec HK Triglav Predanovci, ki je zadel štirikrat.

Od prejšnjega petka do nedelje smo bili priča odličnim predstavam evropskih hokejistov, ki so prekrižali palice v Predanovcih. Poleg domačinov so nastopili še klubi iz Grčije, Švedske, Turčije, Portugalske, Madžarske in Danske. V skupini A je skupno največ točk dosegel turški Highway HC, v skupini B pa portugalski Clube de Futebol Uniao de Lamas, ki sta si s tem priigrala tudi napredovanje v višji rang, CII. Madžarski Olcote HC, ki je dosegel najmanj točk, bo naslednje leto igral v rangu nižje, CIV.

Najboljši strelec prvenstva je postal domačin, 16-letni Nejc Potokar, ki je štirikrat zadel iz igre. Za najboljšega igralca je bil razglašen Pedro Pinto, za najboljšega vratarja pa Paulo Nogueira, oba portugalska hokejista.

Hokejisti Triglava so na prvenstvu dosegli tri poraze in eno zmago.

1.) HK Triglav Predanovci – Copenhagen Hockeyclub 2:6

Strelca za HKTP: Tadej Mikola, Nejc Potokar

2.) Clube de Futebol Uniao de Lamas – HK Triglav Predanovci 4:2

Strelca za HKTP: Tadej Horvat, Tadej Mikola

3.) HK Triglav Predanovci – Nacka LHK 2:7

Strelca za HKTP: Nejc Potokar, Gregor Bukvič

4.) Olcote HC – HK Triglav Predanovci 2:5

Strelci za HKTP: Nejc Potokar (2), Tadej Horvat, Gregor Bukvič, Tadej Škrilec

Foto: HK Triglav Predanovci

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.