https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Beltincih odprli informacijsko točko za Rome

20.05.2016 ob 12:30  

18. maja so v Zavodu za raziskovanje in razvijanje alternativnih praks so.p., Beltinci oprli novo poglavje svojega delovanja. V sodelovanju z Občino Beltinci in ob podpori CSD Murska Sobota so v pritličnih prostorih občinske stavbe v Beltincih odprli posebno informacijsko točko za Rome.


Piarna je namenjena (brezplačni) pomoči pri izpolnjevanju raznih vlog, svetovanju pri osnovnih birokratskih ovirah, informiranju, možen pa je tudi dostop do spleta.

Info točka je odprta vsako sredo med 12.00 in 15.00, svetovali in pomagali pa bodo zaposleni in prostovoljci iz socialnega podjetja, društva Prijlika (koordinatorja projekta) ter Društvo prijateljev agrarne ekomomike. 

K obisku so vabljeni tudi ostali občani, saj bodo pomagali vsem, ki se bodo obrnili na njih. Obseg delovanja same info točke pa bodo predvidoma prihodnje leto ob preselitvi v večje in obnovljene prostore stare železnine, tudi uradno razširili na potrebe celotne populacije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.05.2016 ob 15:10 böltinčar gost

      In ka te njin še napravili ? Ne bi njin blok zazidali ?

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.05.2016 ob 17:18 vprasljivec gost

      so to vsa delavna mesta,štera je župan oblübo v kampanije?

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.05.2016 ob 21:10 gost

      gost2 zakaj posbno informacijsko točko za Rome. Že zopet želite izolirati Rome od ostalega večinskega prebivalstva. Zakaj? T

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.05.2016 ob 6:55 gost

      Lepo! Ampak pri občinskem svetu že obstaja komisija za romska vprašanja, žal le na papirju. Če bi želeli delati kaj konkretnega bi šli v naselje, svetovali naj si uredijo okolico (pokosijo travo, odpadke mečejo v kontejnerje........) in še bi se našlo, mogoče bi bil v bodoče učinek, tako pa.....le papirji

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.