https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Bodo Radenci kmalu spet eden najlepše urejenih turističnih krajev?

23.05.2016 ob 7:35  

Radenci so že nekaj časa v bolj slabem stanju. Razlogov za to pa je več. Prvi razlog je denacionalizacijski postopek, ki se je začel v prvi polovici 90. let prejšnjega stoletja, drugi razlog pa je razpad nekoč velike Radenske, ki je pred tem več desetletij združevala polnjenje mineralne vode in turistično dejavnost. Z zavrnitvijo denacionalizacijskega zahtevka pa se kraju nasmihajo lepši časi.

Zaradi vsega navedenega se je začela delitev zemljišč in objektov po vsem kraju. Kar je imelo tudi negativne posledice za sam kraj, za Radence, ki so zaradi tega, ker nihče ni upal posegati v tujo lastnino, zaostali v razvoju. Tako so Radenci na primer izgledali nekoč:

Foto: razglednice.eu

Vse pa kaže na to, da bodo Radenci počasi lahko spet dobivali nazaj lepo podobo in načrtovali prihodnost, saj je denacionalizacijski zahtevek bil dokončno zavrnjen. Zgleda, da bodo tako Radenci lahko izvedli načrte za ureditev celotnega spomeniško zaščitenega zdraviliškega naselja z vrelcem mineralne vode. Prav tako za zgradbe v naselju: Prekmurski dom, Kapelski dom, Slatinski dom, Radgonski dom, Pitna hala in Ljubljanski dom. Dogovori pa nakazujejo tudi, da jim bo uspelo doreči tudi celovito ureditev območja letnega bazena. Za to so že imenovali komisijo, katero sestavljajo trije predstavniki lastnice bazenov, torej občine in trije predstavniki lastnika zemljišča okrog bazenov Zdravilišča Radenci, torej Save Turizem.

Sodelovanje se je začelo že v obdobju obnove parka. Župan Radencev Janez Rihtarič ob tem poudarja, da čeprav sta ob tem z direktorico občinske uprave bila ovadena, češ da občinski denar vlagajo v zasebno lastnino, to vodstva občine ni omajalo v odločitvi, da s skupnimi močmi poskrbijo za lepšo podobo kraja. Zato bodo dela v parku nadaljevali po pripravljenem načrtu, ki med drugim obsega označitev dreves, ureditev klopi in razsvetljave.

Foto: visitslovenia.net

Rihtarič zagotavlja, da bodo svetniki še letos dobili na mizo tudi konkreten predlog ureditve kopališkega kompleksa. Ustvariti želijo atraktivno novo središče kraja, oziroma osrednji prireditveni prostor z urejeno restavracijo, tržnico, igrali, suhim toboganom, fontanami. Na občinski upravi pa zbirajo tudi ideje za ureditev znotraj ograje letnega kopališča. Pri tem bodo sodelovali s Savo Turizmom in s podjetjem Sim, ki je lastnik ograje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.05.2016 ob 8:03 fadilvokri gost

      Radenci, trdno v kremplih udbomafije....

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.05.2016 ob 8:11 gost gost

      Fajn bi bilo, ka bi se zbudili iz stoletnega spanja. Poosamosvojitvena oblast je Radence v celoti zanemarila, tak kak marsikaj. Počasi se stvari postavljajo na pravo mesto in vidimo, kje smo. Sicer pa prvi gost, ti sploh veš, ka je udbomafija? Sigurno ne, samo tak pišeš nekaj tjavdan. Bolše sedi pa gledaj v zrak, bole ti paše.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.