https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prekmurec Luka Adanič najboljši študent mariborske univerze

Maribor, 20.05.2016 ob 13:47  

Univerza v Mariboru je v sodelovanju z družbo Elektro Maribor že četrto leto zapored izvedla razpis za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru. Na razpis se je prijavilo 24 odličnih študentov, naziv najboljšega študenta pa letos priprada Luki Adaniču iz Turnišča, študentu 1. letnika magistrskega študijskega programa Strojništvo, na Fakulteti za strojništvo.

Na današnji slavnostni prireditvi, kjer so se zbrali rektor Univerze v Mariboru, prof. dr. Igor Tičar, mag. Boris Sovič, predsednik uprave Elektra Maribor ter odlični študentje, so razglasili ime najboljšega študenta. Strokovna komisija, ki ji je predsedovala prof. dr. Nataša Vaupotič, prorektorica za študijsko dejavnost Univerze v Mariboru in predsednica strokovne komisije za izbor najboljšega študenta UM, je odločila, da je najboljši študent Univerze v Mariboru Luka Adanič, študent 1. letnika magistrskega študijskega programa Strojništvo, na Fakulteti za strojništvo. Pohvali se lahko z uvrstitvijo med najboljših 5% študentov v generaciji. Je predstavnik študentov v različnih komisijah na fakultetnem in univerzitetnem nivoju.

Svojo študijsko odlično dopolnjuje z aktivnim sodelovanjem na raznih raziskovalnih ter razvojnih projektih, prav tako pa je avtor in soavtor več znanstvenih prispevkov. Od ostalih prijaviteljev izstopa tudi po tem, da ima v postopku prijave svoj patent. Danes bo v svojo zbirko priznanj lahko dodal tudi nagrado za najboljšega študenta Univerze v Mariboru za leto 2015/2016. Priznanje sta prejela tudi študenta, ki sta zasedli drugo in tretje mesto.



Drugo mesto pripada Branku Nečemru, prav tako študentu 1. letnika magistrskega študijskega programa Strojništvo na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru. Študent se uvršča med 5% najboljših študentov v svoji generaciji. Ob odličnem študijskem uspehu je aktiven tudi na raziskovalnem ter razvojnem področju in avtor oz. soavtor več znanstvenih prispevkov. Tretje mesto je dosegel Matic Ledinek, študent 2. letnika magistrskega študijskega programa Gradbene konstrukcije Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo. Komisijo je prepričal z zavidljivimi študijskimi in odličnimi tekmovalnimi rezultati. Je tutor, prodekan za študentska vprašanja FGPA ter član mnogih komisij in organov svoje fakultete. Prejel je tudi nagrado za najboljšega študenta na svoji fakulteti in rektorjevo nagrado.

Luka Adanič, najboljši študent Univerze v Mariboru, je prejel denarno nagrado v višini 650 evrov, ki jo podarja Elektro Maribor. Nagrade sta podelila mag. Boris Sovič, predsednik uprave Elektra Maribor, in prof. dr. Igor Tičar, rektor Univerze v Mariboru. Veselilo ju je, da skupaj nadaljujejo izbor za najboljšega študenta in s tem vsako leto nagradijo perspektivne študente.

»Usmeritev Univerze v Mariboru je v pridobivanju najboljših študentov in v ustvarjanju razvojnega okolja, kjer je doma odličnost v vseh pogledih. Da smo na pravi poti, dokazujejo tudi letošnji nagrajenci razpisa Najboljši študent Univerze v Mariboru, ki smo ga izvedli v sodelovanju z družbo Elektro Maribor. Najboljši trije so vsi vzorni študentje, z zavidljivimi študijskimi rezultati, ki svojo študijsko odličnost dopolnjujejo z aktivnim delom na številnih raziskovalnih in razvojnih projektih. Vesel in ponosen sem, da Univerza v Mariboru izobražuje študente s tako visokim kariernim potencialom. V prihodnje se bomo še posebej osredotočili na to, da na naša univerza pridobiva najboljše študente iz širše regije. Vsem nagrajencem iskreno čestitam«, je ob razglasitvi nagrajencev poudaril rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar.


Mag. Boris Sovič, predsednik uprave družbe Elektro Maribor je ob tem svečanem trenutku povedal:  »Ponosni smo, da Elektro Maribor in Univerza v Mariboru nadaljujeta z dobrim sodelovanjem. Tako smo letos že četrtič zapored skupaj pripravili razpis za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru. Razpis sledi prizadevanjem družbe Elektro Maribor za kakovost in poštenost na vseh področjih delovanja ter za poslovno odličnost. Z izborom najboljšega študenta poudarjamo pomen odličnosti pri študijskem in raziskovalnem delu. Pomembno je, da družba spodbuja in podpira posameznike, ki pozitivno izstopajo, ki izkazujejo ambicijo in pogum, da jo zaživijo ter uresničijo svoje smele poglede in načrte. Iskrene čestitke namenjamo vsem letošnjim nagrajencem, ki so s trudom in pozitivno motivacijo dosegli odličnost pri študiju. Prav vsem študentom pa želimo obilo vztrajnosti, ambicioznosti in kreativnosti.«

V četrem izboru že tretjič zmagovalec Prekmurec

Nagrado so prvič podelili v študijskem letu 2012/13, ko je bil za najboljšega študenta izbran Iztok Fister iz Bakovec, lani je isto nagrado osvojil Vito Šimonka iz Lendave, Luka Adanič pa je sedej že tretji najboljši študent mariborske univerze v četrtem izboru.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.05.2016 ob 19:22 Stewen gost

      ČESTITAM, ČESTITAJMO! - Če bi Luka (ali kdo drug) študiral družboslovje in bi bil najboljši, potem se podpisani ne bi oglasil,ker gre pri družboslovju za eno samo piflanje. DRUGAČE JE STROJNIŠTVO IN DRUGE SMERI ŠTUDIJA, ker je pridobljeno znanje (in morebitna dodatna lastna dognanja) UPORABNO V PROIZVODNJI, ki ustvarja dodatno vrednost. Na pomurskega naj....študenta smo torej lahko ponosni vsi, ki želimo, da naša deca doštudirajo in dobijo delo. Torej: ČESTITAM"

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.