https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Gasilci tekmovali na 22. memorialu Daniela Kreslina na Dolnji Bistrici

Dolnja Bistrica, 23.05.2016 ob 13:00  

Prostovoljno gasilsko društva Dolnja Bistrica je pripravilo že 22. tradicionalno meddruštveno tekmovanje članov, članic in veteranov za memorial »Daniela Kreslina« pri vaško-gasilskem domu Dolnja Bistrica.

 

Udeleženci so tekmovali v disciplinah vaje z motorno brizgalno po pravilih GŠTD suha izvedba za člane in članice, met torbice v začrtan krog (4 tekmovalci), mokro vajo z ročno brizgalno ter metanje torbice za veterane. Prve tri ekipe pri članih in članicah ter veteranih so prejele pokale. Najboljša ekipa pri članih in članicah je prejela še prehodni pokal. Ostale ekipe so prejele priznanje za sodelovanje. 

Daniel Kreslin je bil rojen 05. junija 1911 na Dolnji Bistrici. Bil je soustanovitelj gasilske čete Dolnja Bistrica, predsednik in poveljnik PGD, poveljnik Okrajne gasilske zveze Lendava, podpoveljnik Pokrajinske gasilske zveze in poveljnik Občinske gasilske zveze Lendava. Bil je dobitnik številnih priznanj in odlikovanj. Letos tudi praznujejo 60. letnico Pokrajinske gasilske zveze.

PGD Dolnja Bistrica je leta 2010 dobilo nov gasilski dom, lansko leto pa še novo vozilo. Trenutno imajo 110 članov od katerih je tretjina ženskih predstavnic. Predsednik društva je Robert Gjerek, poveljnik pa Dejan Balažic.

Po uradnem in tekmovalnem delu je sledila še zabava s skupino Mladi Prekmurci.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.05.2016 ob 19:05 dolji gost

      NEJ SAN SI MISLIL , ka ima Dolnja Bistrica tak lejpe dekle pa ženske !? No za moške san znal jarčekov Tunč , pa Kreslinov Štefan , pa Kohek Ferdinand--tou su junaki ! Bilo je lepo in naj bo še v bodoče tako !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.05.2016 ob 20:56 vanč gost

      jez bi pa tak povedo tej baki so zgodovina zakoj se je nej nešče pobrigo ka bi kaj tej tekmovalci kšenki dobili ha.Nej pijače nej jestija nej nič..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.05.2016 ob 22:10 gost

      samo edne pa majo rogli, kak kakši đeleni,

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.05.2016 ob 11:21 gost

      unikatno, nekaj posebnega. Razprava za pogovor....če tega nebi bilo nebi nihče niti opazil...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.