https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

FOTO: V Mačkovcih Tim Gajser zmagovalec tako dirke kot src obiskovalcev

Mačkovci, 23.5.2016  

Motokros v Mačkovcih ima bogato zgodovino. Zgodovino pa so pisali tudi tega nedeljskega dne, ko so obeležili  50 let motokrosa v Mačkovcih. Hkrati pa so se najboljši motokrosisti pomerili na državnem prvenstvu, med njimi tudi Tim Gajser, vodilni motokrosist sveta.

Prvo dirko za pomurski pokal so priredili že daljnega leta 1966, od takrat pa do leta 2003, ko je bila na sporedu zadnja uradna dirka, pa so vsako leto prirejali tekme za državno prvenstvo in tudi mednarodne tekme. Zaradi spremembe pravil in večjih zahtev pri organizacijah dirk je AMD Štefan Kovač prenehala s prirejanjem tekem, tudi proga pa je bila bolj kot ne zapuščena. Pred leti so se zanesenjaki odločili, da progo znova uredijo in danes je slika povsem drugačna. Proga je obnovljena, sredstva, ki jih pridobijo iz naslova vadnin tekmovalcev, pa sproti vlagajo za modernizacijo proge.

Vse to se je poznalo tudi tega dne, ko je na progi potekalo državno prvenstvo v motokrosu in ko so hkrati obeležili 50 let motokrosa v Mačkovcih. Prvenstva se je udeležil tudi vodilni motokrosist sveta v razredu MXGP Tim Gajser, ki je obiskovalce navdušil tako z obema nastopom, saj je prepričljivo opravil s konkurenco, kot tudi s tem, da je pridno pisal avtograme in se fotografiral z oboževalci. Na drugem in tretjem mestu sta končala Luka Kutnar in Aljoša Molnar.

Po poročanju STA je kategorija MX2 je poskrbela za razburjenje, saj je bil Jan Pancar žrtev manjšega skupinskega padca. Na tekmovalca, ki je že bil na tleh, a je že bil tudi na tem, da bo dvignil motor, je Pancar skočil z motorjem. Skok je povzročil grd padec in Pancar je posledično prvo vožnjo končal na zadnjem mestu. Svoje prve dvojne zmage se je tako razveselil Miha Bubnič. Drugi je bil Anej Doplihar, tretji pa Luka Crnkovič.

V kategoriji MX 125 je Luka Milec še vedno ostal neporažen, v kategoriji MX 85 je zmagal Matevž Robek, Maks Mausser je namreč bil odsoten. Med mlajšimi veterani je zmagal Borut Koščak, med starejšimi pa se je zmage veselil Bogomir Gajser.

V pokalnem tekmovanju R3 je z dvema zmagama slavil Žan Žaler. Tudi najmlajši so bili hud boj. Na koncu je v kategoriji MX 65 zmagal Jaka Peklaj, v kategoriji MX 50 pa Žak Oblak.

Gajser je pokazal, da ima veliko srce tudi izven steze. S svojo ekipo GT 243 in ob sodelovanju AMD Štefan Kovač je prispeval denarni znesek za dve lokalni družini, ki najbolj potrebujeta finančna sredstva zaradi stiske, v kateri sta se znašli. Skupaj z očetom Bogomirjem Gajserjem in predsednikom AMD Štefan Kovač so podelili čeka v skupni vrednosti 1000 evrov.

Društvo AMD Štefan Kovač je tako tudi v družbi Gajserja ljubiteljem motokrosa ponudilo priložnost za ogled zanimive dirke ob stezi, ki ima edinstveno podlago, saj je mešanica mehke zemlje in peska, predvsem pa navdušuje s svojo konfiguracijo, saj lahko gledalci vidijo praktično celotno progo. Pred poletnimi počitnicami je to bila tudi zadnja priložnost za spremljanje najboljših motokrosistov v živo, kajti sezona slovenskega prvenstva se bo nadaljevala s preizkušnjo na Hrvaškem konec avgusta, na domačih tleh pa šele sredi septembra.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.