https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Rok Bagoroš na Pro7 potrdil, da je azijski posnetek resničen

10.3.2011  

Mladi Radenčan Rok Bagoroš je za znanstveno oddajo Galileo na nemški televiziji Pro7 potrdil, da je posnetek azijskega fanta, ki kroži po spletu, ni ponarejen. Snemanje v Nemčiji je potekalo dva dni, Rok pa je brez večjih težav naredil enake stvari.

Prejšnji mesec je Roka Bagoroša doletela čast, da se je odpravil v München, kjer je za nemško televizijo Pro7 sodeloval v znanstveni oddaji Galileo. Namen njegovega obiska v Nemčiji je bil dokazati verodostojnost videa, ki je že nekaj časa krožil po spletu. Velikokrat so se ljudje spraševali, če je video ponarejen ali pa je resničen in prav zaradi tega so uredniki oddaje Roka, če bi njim lahko pomagal pri razkritju te uganke.

Nepričakovo povabilo v Nemčijo

Snemanje je potekalo v mrzlem zimskem času, kjer je Rok pri nizkih temperaturah izvajal nevarne trike. Med snemanjem si je tudi nadel sandale, da bi se čim bolj približal obstoječemu videu, kjer je nek fant iz azijskih držav počel neverjetne stvari na svojem skuterju in to brez kakršne koli zaščite. "Ko sem po telefonu slišal, da se pogovarjam z televizijo Pro7 sem bil ves iz sebe. Kar hitro sem se dogovoril za snemalni dan pa čeprav je to bilo sred zime, saj je to bila vedno moja velika želja. Naložil sem skuter in se s prijateljem odpravil v Nemčijo," pravi Rok.

Rok dokazal, da posnetek ni ponarejen

Snemanje je potekalo dva dni, s tem da se je prvi dan Roku pokvaril skuter in ga je moral celo noč popravljati. Drugi dan je potekalo vse kot je bilo predvideno. "Med snemanjem pa me je presenetil producent, ko je prišel do mene in me vprašal če bi lahko, poskušal narediti vse trike z sandali. V grlu se mi je najprej nabral cmok, a takoj zatem, sem to zadevo videl, kot nek izziv in ni dolgo trajalo, da sem z sandali drsel za skuterjem. Snemali smo več ur, saj smo vsak trik posnemali iz nešteto pozicij in tako smo na koncu snemali 12 ur pri –2°C," pripoveduje o izkušnjah s snemanja Rok.

Video iz oddaje Galileo si lahko ogledate TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.