https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Radencih vzpostavili permakulturno vrtnarjenje

Radenci, 26.05.2016 ob 7:05  

Permakulturnega vrtnarjenja so se kot prostovoljci lotili tudi nekateri zaposleni DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Tako se v prostem času  lotevajo permakulturnih del na zunanjih površinah okrog doma. Uredili so si nekaj kotičkov permakulturnega vrta, kjer skrbijo za vrtnine, sadeže, a v glavnem za lepše okolje.


Po strokovni terminologiji je permakultura opredeljena kot nekakšen načrtovan sistem, ki poskuša ustvariti trajnostni življenjski prostor (habitat) in to s kopiranjem oziroma posnemanjem naravnih vzorcev. Naj bi se ob tem prepletali ekologija, pokrajina, ekološko kmetovanje, kot tudi arhitektura (gradnja bivališč). Nekateri ob tem veliko dajo na proizvodnjo (bio) hrane in v zelo majhni meri, z gredicami jagod, se tega lotevajo tudi DOSOR-jevi prostovoljci oziroma prostovoljke. Tako se s sladkimi rdečimi sadeži kahko veselijo skoraj vse poletje.

DOSOR-jev premakulturni vrt radi obiščejo tudi stanovalke in stanovalci doma, saj se ob posebno urejenih gredicah, ograjenih z betonom ali kar drevesnimi debli radi ustavijo med svojimi vsakodnevnimi sprehodi.

Lipe Juhart

    Fotogalerija