https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Koronovi priznanje Antona Ocvirka

23.05.2016 ob 7:00  

Alenka Koron z Inštituta za slovensko literaturo in literarne vede je prejela Priznanje Antona Ocvirka za najboljšo slovensko komparativistično monografijo zadnjih dveh let, in sicer za knjigo Sodobne teorije pripovedi, ki je izšla leta 2014 v zbirki Studia litteraria pri Založbi ZRC. 

 

 

Za priznanje, ki ga je letos vpeljalo Slovensko društvo za primerjalno književnost, je bilo predlaganih šest monografij, ocenjevala pa jih je komisija v sestavi: Darko Dolinar, Marijan Dović, Krištof Jacek Kozak, Neva Šlibar in Gašper Troha. 

O Alenki Koron 

 

Dr. Alenka Koron, raziskovalka in bibliotekarka na Inštitutu za slovensko literaturo in literarne vede ZRC SAZU, se ukvarja s teorijo pripovedi, literarno teorijo in metodologijo literarne vede, teorijo fikcije, teorijo avtobiografije, teorijo diskurza in z novejšim slovenskim in tujim pripovedništvom.

Skupaj z Andrejem Lebnom je uredila monografski zbornik Avtobiografski  diskurz (2011); napisala je tudi vrsto razprav in spremnih besedil o slovenskih in tujih piscih iz 19. in 20. stoletja. Zasnovala in soorganizirala je mednarodno konferenco o slovenski avtobiografiji (2009)in se udeležila številnih mednarodnih znanstvenih srečanj doma in v tujini.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.