https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurski policisti in župani dobro sodelujejo

Murska Sobota, 10.03.2011 ob 16:14  

Na okrogli mizi, ki jo je organizirala Policijska uprava (PU) Murska Sobota so Janko Goršek, generalni direktor policije, dr. Gorazd Meško, redni profesor in dekan Fakultete za varnostne vede, župani pomurskih občin in Drago Ribaš, direktor PU Murska Sobota ugotavljali, da je sodelovanje z lokalno skupnostjo ključnega pomena za dobro delo policije. 

Generalni direktor policije Janko Goršek meni, da je občanom potrebno vrniti zaupanje in zmanjšati strah, kar pa se lahko doseže z sodelovanjem z roko v roki. "Gre za zaupanje in sodelovanje med policijo in lokalno skupnostjo. Spodbujam vsakršnjo krepitev te vezi, s katero občanom omogočimo kvalitetnejše življenje, k čemur lahko župani in pristojni na lokalni ravni učinkovito pripomorejo," je povedal Goršek, ki je pohvalil sodelovanje policije s pomurskimi župani. 

Meško: Brez zamer in negativnih občutkov 

Redni profesor in dekan Fakultete za varnostne vede  dr. Gorazd Meško meni, da je partnerstvo nujno potrebno, a da je tudi tanka linija, da se le-to prekine. "Ko pride do zamere, negativnih občutkov ali vprašanj intergritete, je sodelovanja konec," je prepričan dr. Meško. V nadaljevanju je predstavil študijo, ki so jo na fakulteti opravili v študijskem letu 2003/04, v svojem nagovoru pa je izpostavil še občinska redarstva. Po mnenju dr. Meška drugi akterji pri preprečevanju kriminalitete pripisujejo glavno vlogo policiji, prav tako kot tudi policija sama sebi, medtem pa so pri reševanju odzivi različni. 

Štihec: Dobro sodelujemo s policijo 

Župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec je v svojem govoru izpostavil zagotavljanje varnosti na večih nivojih, kar pa ni magnet za privabljanje ljudi v okolje, če ni zagotovljena redna varnost. Štihec je pohvalil dobro sodelovanje policije z občinskim redarstvom ter izjavil, da se varnost izboljšuje, da pa bi bila še večja varnost, pa je po njegovem mnenju potrebna večja informiranost, dostopnost policije in direkten kontakt. S temi stvarmi bi se po Štihcevem mnenju pridobilo na zaupanju. 

Balažek: Na lendavskem koncu so problemi z narkomanijo in odnosom do javne infrastrukture 

Župan Lendave mag. Anton Balažek meni, da tako kot je državljanska vzgoja pomanjkljiva, tako tudi pri varnosti zaostajamo. Opozoril je na večvrednostni in manjvrednostni kompleks Pomurcev, za dvig varnostne kulture pa bi po njegovem mnenju potrebna bila večja učinkovitost, pravičnost in prijaznost. V lendavskem okolišu kot problematiko na področju varnosti izpostalja Balažek narkomanijo, prometno varnost, katastrofalen odnos do javne infrastrukture in nestrpnost nacionalnosti. Vseeno pa lendavski župan v zadnjih letih vidi napredek na področju varnosti. 

V nadaljevanju so spregovorili še gostitelj okrogle mize direktor Policijske uprave Murska Sobota Drago Ribaš, nekateri pomurski župani in ostali predstavniki policije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.