https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Občine potrdile Sporazum o lastništvu in upravljanju vodovodnega sistema C

27.05.2016 ob 9:30  

Z gotovostjo lahko rečemo, da se je v minulih dneh v Kocbekovi dvorani KUS pri Sv. Juriju ob Ščavnici odločalo o zgodovinskih stvareh. Na izredni skupni seji občinskih svetov občin z območja UE Gornja Radgona in UE Ljutomer so namreč minulo sredo razpravljali o Sporazumu o lastništvu in upravljanju vodovodnega sistema C. Po burni razpravi je sporazum bil sprejet.

Izredne skupne seje občinskih svetov občin z območja UE Gornja Radgona so se točneje povedano udeležile naslednje občine: G. Radgona, Radenci, Apače in Sv. Jurij ob Ščavnici in iz UE Ljutomer: Razkrižje, Veržej, Križevci in Ljutomer.

Po pričakovanjih se je seja kar zavlekla, saj je bilo podanih kar nekaj predlogov in pomislekov.  V imenu nekaterih svetnikov in svetnic jih je podala županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba. Po poročanju Prlekije on net, se je za tem sprožila burna razprava, v kateri se je razkrilo, da v nekaterih občinah pristojna delovna telesa in občinski sveti o predlogu sporazuma sploh niso razpravljali. Zato so bile s strani svetnikov kritike uperjene tudi v nekatere župane.

Pojavilo se je celo vprašanje, ali je sploh mogoče sporazum na tej seji potrditi, ali pa bo odločanje potrebno preložiti in sklicati novo sejo. V precejšnji meri zaradi časovne stiske je vendarle prevladalo mnenje, da župani skupaj s poročevalci mag. Borisom Jagodičem, dr. Šimetom Ivajnkom, mag. Zlatkom Erlihom in univ. dipl. ekon. Davorinom Kurbosom, poskušajo v sporazum vnesti predlagane spremembe.

Sejo so tako za 45 min prekinili, da so v tem času lahko predlagane spremembe vnesli v dokument. Sledilo je glasovanje vsakega občinskega sveta posebej in vsi so Sporazum o lastništvu in upravljanju vodovodnega sistema C potrdili.

Foto: delo.si

Potrjeni sporazum je osnova za nadaljnje urejanje medsebojnih razmerij in prenos upravljanja na JP Prlekija. Po njem so občine podpisnice solastnice vodnih virov in transportnih vodov sistema C po deležih sofinciranja, saj so bila sredstva države in UE v projekt vložena preko občin, ki so bile nosilke projekta. V sporazumu se zavezujejo tudi za enotno cenovno politiko, kar pomeni enako ceno omrežnine in enako ceno vodarine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.05.2016 ob 15:21 gost

      tota ljutomerska županja je ena velika sramota za vse občine,kaj de delala red ona pa nekaj tolmačila če samo drek meša že v ljutomeru,lahko jo je sram,upam ka je povedala ka si je ona jurševko zrihtala,za ostala občinske vasi pa nema denarja..........ona je sramota za celo pomurje.............upam ka ji enkrat negdo redno zveže jezik in preveri investicijo na jurševki............

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.05.2016 ob 15:47 prlek gost

      Ja pa se je potrebno narediti Jurševko za prijazni promet. Saj z avtom ne moreš okrog rondoja.Ostali kraji v občini pa so tako odveč. V Ljutomerju ne potrebujemo športa in turizma za varnost pa se ni potrebno bati saj do se gasilci samoukinili ker se pogodba ne podpiše. Tako da upam da bomo začeli zmanjševati zadolženost občine in bo potem naslednik diktatorskega režima imel vsaj začetno srečo za razvoj občine ki se razvija v eno najatraktivnejših trgovskih središč v regiji saj rastejo samo trgovine delovna mesta v idustriji pa so nepotrebne in škodujejo občini pri njenem razvoju po mnenju vladajoče koalicije v Ljutomeru. Sicer pa je moderno v tem času da se delovno aktivni ljudje v dopoldanskem času rekrairajo po štacunih in okrepčevalnicah da nebodo doma samo lenarili. Vodo pa so jim omogočili pa potem ni važna cena.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.05.2016 ob 16:40 m.nedelja gost

      Olga Karba je največja hinavka v vzhodni sloveniji,če ni po njenem že samo grozi občanom,kar se je zgodilo enemu občanu,ga je kar linčala skoraj pred vsemi...............glavno ka Panič ali kaj že je bogoslužec zdiguje roko in še eno par,ka Mlinaričke sploh ne omenjamo,ker se te olge bojijo kot vrag križa,glavno ka ma zemljak podžupan s.p. in dela za občino dela.....korupcija....olga zapravlja lotmerški denar za juršovko,veselin se prve zime ko bo sneg,da te kocke in robnike vse gor ftrgajo.....upam ka karbovici hinavki dela samo za svoj žep pade keri na glavo............

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.05.2016 ob 22:42 Janez gost

      Puste našo drago županijo gospo magistro olgo karba pr miren. Ona je najbojša vi pa žej ve kaj je dobro kapa ne. Fsi Lozmržanari jo podpiramo. Či nebi bilo tak dobre županije nebi novo trgovino dobili pa nova delovna mesta. Bravo naša županija gospa Olga

      0 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.05.2016 ob 12:11 Juršovka gost

      Janez ti pa si en bolnik.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.05.2016 ob 12:14 Juršovka gost

      Jože o.p. Janez domov si jo pelaj pa oba bota nekje drugje da nebosta več delala škode občini Ljutomer.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.05.2016 ob 13:53 alenka gost

      Janez se itak zeza. Spoštovano občinstvo, ne pozabit, da ona lahko pelje diktaturo, ker ima podporo svojih svetnikov. Če ne bi bilo njihovih rok ona ne bi mogla nič. Oni pa seveda dobro vedo, zakaj pridno dvigajo roke. Vsak ima neko korist od tega. To so pogrebci Lotmerka. Ve se kdo jo je ustoličil. Tiha podpora LDS. Desnosučni in cerkvenjaki. SDS-ovka jo podpira, SLS-ovka jo podpira. Od zadaj potiho podpora večine NSi, ker imajo trije od njihovih na občini prelepo službo. Za Paniča pa vemo, da je bil samo spin za javnost. Edini pošteni so še SD in DeSUS. Glede vodovoda C samo to. PRIMITE SE ZA DENARNICE !!!

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.05.2016 ob 15:40 Prlek gost

      Hvala za obrazložitev Alenka. Vendar mislim da se nekoliko motiš pri teh "Desnosučni" ker če si dobro pogledaš seje in njihova razprave se ne ujema z tvojim razmišlanjem. Je pa res da tisti ki imajo korist Mladi in SDS res brezglavo podpirajo lokalno diktaturo. V SLS smo kar nekaj stvari opozarjali " Pusti posameznico ki je šla na volitve za lastno identiteto prodat svoj jaz". tudi NSi z svojim svetnikom nam soglaša in podpira dobre ideje ter opozarja na slabo. Kar pa seveda ni narobe vendar nismo prodane duše i9n imamo svojo hrbtenico tako NSi kot SLS. Upam da bodo volilci enkrat le spregledali in se nzavedali kaj je dobro in kaj je slabo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.05.2016 ob 19:38 gost

      HINAVCI ENI NEOTESANI ! Če ni po vašem , potem ni nič dobro in je proti vaši volji in vašem prepričanju !? Će gospe Karbove nebi imeli bi bili v pizdi materini--bedaki prleški !

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.05.2016 ob 19:50 Juršovka gost

      Gost ko stopiš mački na rep zacvili in zgleda, da se je to pri tebi zgodilo zgleda, da nimaš čiste vesti zato tako nekolturno pisanje. Vendar pa vseeno v poduk taka je kultura v Ljutomeju

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      29.05.2016 ob 8:41 Nagradno vprašanje gost

      Kdo iz ljutomerske občinske uprave se seli na podjetje Prlekija? oz. po.... zapuščajo ladjo

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      29.05.2016 ob 10:45 Prlek gost

      Ja sam direktor ker tam še je nekaj za zlasninit v občini ni več kaj. Je potrebno zaposliti preizkušene nesposobneže da se lažje pere denar občanov.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      29.05.2016 ob 13:22 gost

      vete zakej na lotmerški občini ne seksajo? Ker so si vsi v rodi!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      29.05.2016 ob 21:36 gost

      Janez Fajfar ne bluzi tu goreh,ker ti si en redno pizdolizec ,županje...........,dumu si jo pelaj majmun,pa ji rit liži.........Baje je direktor občinske uprave Zrinski odišo na javno podjetje.........tam tudi že zaj eni nič ne delajo pa samo peneze berejo............glavno ka Kurbos zna vodo kasirati masno in drago

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      30.05.2016 ob 14:45 Marko gost

      Odiša je zato, ker nemre delati več s to psihopatko. In praf je nareda, ve kak je drek zmesala, bojse da odide.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      30.05.2016 ob 15:24 jo jo jo jožek moj gost

      v sredo je v lotmerki opet občinski abonma! pre ka de seja občinska po proračuni prva... tak ka pomurec le prite na sejo ka te kej napisali, ker karte so omejene... tuhtan edino de komedija, če de se slučajno oglosa keri od orptih src? al de tragedija pa do še koga s službe vrgli pa kej dol zaprli?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      01.06.2016 ob 0:05 anton gost

      Veliko vsega sem slišal, kakšno županjo imajo v Ljutomeri. Komaj za verjeti je bilo. Sedaj sem jo na skupni seji imel možnost spoznati. Ubogi Ljutomerčani. Da bi se naš župan tako obnašal na seji ga nesemo vun takoj. In kakšnega njegovega svetnika tudi. Nekoč ste Ljutomerčani nekaj pomenili v Prlekiji. Danse opažam, da vas nikjer več ni. Vsi so vas povozili. Dajte malo se zbudite. Vaši dedje se v grobi obračajo. Kaj res nimate več v Ljutomeri pametnega, poštenega, razumnega in uspešnega človeka, ki bi si ga postavili za župana in bi Ljutomeru vrnil staro slavo, ki jo je nekoč davno imel?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.