https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Bogovič v Murski Soboti: Zamudili smo vlak, to je kot na veselici

Murska Sobota, 27.05.2016 ob 12:50  

Prerekamo se o stvareh, ki bi morale biti dorečene že vsaj pred dvema letoma, eni pa medtem črpajo evropski denar.  

Franc Bogovič, evropski poslanec iz skupine Evropske ljudske stranke, se je v Murski Soboti sestal z novinarji na delovnem zajtrku. Spregovoril je o aktualnih evropskih temah, predvsem črpanju evropskih sredstev in kmetijski politiki.

Bogovič obžaluje, da je Slovenija slabo pripravljena vstopila v možnost črpanja evropskih sredstev v aktualni finančni perspektivi. »Že vsaj pred dvema letoma bi morali imeti določene prioritete po področjih, a smo ta vlak zamudili.« Poudarja, da bi se morali pri tem povezati ključni partnerji po posamičnih področjih (pametna specializacija). »Ugotoviti bi morali, kje je kdo najboljši in kako lahko ljudje na podlagi tega boljše živijo.« Nekdanji predsednik SLS se je očitno že »nalezel« evropskega duha. »V evropskem parlamentu delo poteka veliko bolj osredotočeno na posamična področja, kot je to v praksi pri nas. V Sloveniji se preveč ljudi ukvarja z vsem.«

Meni, da imamo težavo tudi s tem, da šele sedaj spoznavamo, kaj bi želeli, sredstva pa so že kar precej časa na voljo. »Tu smo zamudili vlak.« Slikovito to primerja s prakso na veselicah. »Eni gredo domov s puncami, drugi pa pač sami.«

Pomurje ima problem z razdrobljenostjo

Tudi slovenska praksa menjavanja ministrov, ki tako nimajo kontiuitete, nikakor ne pije vode. Prav tako po njegovem mnenju zamujamo veliko, ker nimamo regij. »In če bo šlo tako naprej, jih tudi nikoli ne bomo imeli,« je kritičen Bogovič. Prioritete sicer vidi v kmetijskem in turističnem sektorju. Kot nekdanji dolgoletni župan pravi, da dobro pozna tudi problematiko po slovenskih regijah. V Pomurju vidi veliko oviro predvsem v razdrobljenosti, katere reševanje da bo zahtevna naloga.

Do Kanglerja bi bil bolj mil

Nekdanji predsednik SLS se je dotaknil tudi aktualnega dogajanja na domači politični sceni, predvsem ustanavljanja nove stranke Franca Kanglerja. Slednji je nekdanji politični sopotnik Bogoviča v SLS. »Kangler rad iritira, je politik po duši. Moja ocena je, da nima ambicije zapolniti večine slovenskih volilnih okrajev, ampak samo tistega na svojem teritoriju,« meni Bogovič. Dodaja, da bi bil sam kot predsednik stranke nekoliko bolj zadržan do Kanglerja, če bi bil na mestu Marka Zidanška, zdajšnjega predsednika SLS. 

Srečanje evropskega poslanca v Murski Soboti je organizirala Informacijska pisarna Evoprskega parlamenta v Sloveniji, ki želi na ta način približati delovanje evropske skupnosti lokalni javnosti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.05.2016 ob 14:52 gost

      Ja pa ravno Bogovič bo modroval kaj smo zamudili. Ljudsko stranko je odpeljal na stranski tir, ko je pred volitvami parkiral svoj vlak v Ljubljani. Ljudje imamo že čez glavo pametovanje takšnih ljudi, ki samo drugim delijo nauke, sami pa delajo fatalne napake. Če ne bi to naredil, bi bila danes Ljudska stranka v parlamentu.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.05.2016 ob 17:31 ms gost

      Bogovič prodajalec modrovanja in megle

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.05.2016 ob 22:26 gost

      NAJVEČJI seronja v državi, v svoji stranki ni mogel nič doseči, se porinil na volitve za evropskoga poslanca s pomočjo nove slovenije, zajebu njihovega kandidata, boli ga kurac za Slovenijo, zdaj nam bo pa modroval. A je že kdo sploh slišal, da ta ničvrednež obstaja v evropskem parlament, navaden kalkulant.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.05.2016 ob 22:31 Motorist gost

      Jebeš stranko, ki jo niti kupljene ankete ne zaznavajo več. Redek dober kader, ki se ga najde v zrnju plevela pa vam je itak na odhodu. Razočarali ste me, ko na vrh niste dovolili mlademu razgledanemu vetru. V bistvu sls ni vas več! Škoda v zrelih demokracijah ljudske stranke ne ugasnejo kar tako.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.05.2016 ob 22:52 motokrosist gost

      Janša je razdrmal slovensko pomlad (krščenike pa kmete),kak pijanec plout, zdaj ŠČE PA ZDRKA SAM SEBE, TO je umetnik, pred katerim se tresejo denarnice strankarskih privržencev. Dribla je kak Mesi , vse su pijani.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.05.2016 ob 13:59 pišta gost

      Tak kak si pravo motokrosist. Janša je imel plan razdrmat vso desno opcijo, da bi lahko sam vladal in imel oblast na desni. Sedaj se še njegova stranka sesuva. Bogovič ima prav. Drugi počtpajo več Evropskega denarja, ker imajo bolj sposobne politike in birokrate. Nihče ne bo metal denarja za nami, če sami ne znamo nekaj narediti za to, da bi ga dobili.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.