https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Igor Šoltes kritično o Čezatlantsko trgovinsko in naložbenem partnerstvu

Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota, 30.05.2016 ob 9:00  

Evropski poslanec Igor Šoltes je v prostorih murskosoboške knjižnice predstavil pomanjkljivosti novega trgovinskega sporazuma med Evropsko Unijo in Združenimi državami Amerike.

V uvodu debate sta zbrane pozdravila predsednik in podpredsednik Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija Ernest Ebenšpanger in Marjan Šiftar, ki sta povedala, da edino Šoltes med slovenskimi evroposlanci razmišlja za evropske in slovenske interese.

V nadaljevanju se je dr. Igor Šoltes dotaknil večih področih življenja v Evropi, kjer se bo položaj Evrope in posledično tudi v Sloveniji zelo poslabšal. Kot pravi Šoltes, je sporazum in pogajanja o njem potekalo v strogi tajnosti, saj o njem se ni vedelo popolnoma nič. Sedaj, ko je veliko podatkov jasnih, se je mnenje o sporazumu drastično spremenilo tako v javnosti kot tudi znotraj evropskega parlamenta, je eno izmed svojih misli o tem sporazumu omenil Šoltes.

V nadaljevaju omenja, da so evropski državljani zbrali 3 miljone podpisov ki zadostujeo za državljansko pobudo, vendar te zahteve Evropska komisija ni upoštevala. Dokument obsega 3000 strani, za katerega pa imaš vpogled le dobrih 90 minut, je povedal Šoltes svojo izkušnjo glede TTIP-a.Med drugim je še omenil kritično presojo o javnih naročilih, gensko spremenjeni hrani, nelojalni konkurenci, reševanje sporov preko mehanizma IDS, davčne zakonodaje, zdravja in okolja.Slovenija je v tem sporazumu popolnoma na dnu,saj bi ji sporazum povzročil izgubo med 500 do 2500 delovnih mest.

Zelo pomembno tematiko, ki jo je izpostavil Šoltes je bilo vprašanje vode, ki bi po njegovem moralo biti zapisano v ustavo. Izpostavil je, da drugod že imajo korporacije kot je Coca Cola že lasti mnogo vodnih izkopanin v Indiji in v Afriki. Sedaj vse globalne korporacije gredo nad Evropo, katera je bogata z naravnimi viri, je zaključil Šoltes. Med drugim se je dotaknil še tudi drugih aktualnih tem, predvsem begunske problematika, kjer je po njegovem Evropska komisija izkazala katastrfofalno in neevropsko, ob koncu javne debote pove še dr. Igor Šoltes.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.05.2016 ob 20:58 dober tek gost

      tu, ka je Hitler nej napravo, nan sedaj dela nemška banda, Evrop se je pa bojij,plastični piceki so na vidiku

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2016 ob 21:12 gut apetit gost

        komentator "dober tek" verjetno se ti je zapisalo ne ¸¸tu¸¸ ampak ¸¸to¸¸ ; ni banda ampak gospodarstvenik z jasnim ciljem ; ne pa kot razno razni cmerari , ki ne vedo kaj bi radi !

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.06.2016 ob 19:35 gost

      ŠOLTES POTOMEC RDEČEGA PRASCA _. . . . .tudi sam lažnivi PUJS

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.