https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Dobrovniku razstavili izbrana dela likovne kolonije Vino-art

Dobrovnik, 31.05.2016 ob 10:00  

Včeraj so v Hiši Györgya Dobronokija v Dobrovniku svečano odprli mednarodno razstavo del likovne kolonije Vino-art z naslovom »Ne vrag, le sosed bo mejak«. Na razstavi sodelujejo udeleženci iz Madžarske, Hrvaške, Avstrije, Italije in Slovenije. Razstava bo na ogled do 30.junija.

 

Razstavljena je izbor umetniških dela, ki so nastala na likovni koliniji Vino-art z naslovom - Ne vrag, le sosed bo mejak. Razstavljena so dela naslednjih udeležencev iz štirih držav Igor Banfi, Endre Göntér, Zoltán Gróf, Ferenc Király, Miklós Kurucz, Ferenc Masszi, Imre Molnár, Suzanne Király Moss, Željko Mucko, László Nemes, Mario Palli, Luka Petrač, Stefano Cescon, Tanja Prušnik, István Szántó, Karl Vouk in Aleš Sedmak. Organizator razstave je Društvo za kvaliteto življenja in kulturo pitja Vino-art.

Ob otvoritvi razstave je udeležence nagovoril Marjan Kardinar župan Občine Dobrovnik. Likovno kolonijo in avtorje ter njihova dela pa je podrobneje predstavil mag. Franc Obal, umetnostni zgodovinar iz Murske Sobote.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.