https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Pomurski kickboxerji z odličnimi rezultati na državnem prvenstvu v Novi Gorici

1.6.2016  

Minulo soboto se je v Novi Gorici zaključilo letošnje državno prvenstvo v kickboxingu, na katerem je sodelovalo okrog 300 tekmovalcev iz 21 slovenskih klubov. Med njimi tudi Kickboxing klub Odranci, Kickboxing klub Murska Sobota in Kickboxing klub POWER KICK Murska Sobota.

Tekmovalci Kickboxing kluba Odranci so na državnem prvenstvu sodelovali prvič. Hkrati so bili najštevilčnejši pomurski klub s 7 tekmovalci. Pravijo, da so z rezultati zelo zadovoljni in se že veselijo drugega dela sezone. Končni razpored po tretjem finalnem kolu za Kickboxing klub Odranci je sledeč: v disciplini Kick Light: Nikola Geršanov člani -84kg 9-16. mesto, Tadej Sinič člani člani -84kg 5-8. mesto, David Lukman člani -79kg se je lahko veselil 2. mesta in Kevin Vučko mladinci -74kg je dobil naziv državni prvak. V disciplini Light Contact: Alen Žabot mladinci -69kg 2. Mesto, Tadej Borko člani -84kg prav tako 2. Mesto in David Žibrat člani -89kg je postal državni prvak.

Foto: Kickboxing klub Odranci

Državnega prvenstva v Novi Gorici so se udeležili tudi kickboxerji Kickboxing kluba Murska Sobota, ki je tokrat sodeloval v manjši zasedbi. Pod vodstvom trenerja Toma Kološa in Mateja Hajduka, kateri je tudi tokrat opravljal vlogo sodnika. Tudi  oni pravijo, da so po seštevku točk po dveh turnirjih z končnimi rezultati za državno prvenstvo več kot zadovoljni. Prav tako z dosedanjo tekmovalno sezono saj sestavljajo mlad kader za bodočnost izključno z lastnim delom.

Rezultati Kickboxing kluba Murska Sobota so bili sledeči: v disciplini Kick Light je Jernej Horvat, starejši kadeti -47kg zasedel  1. mesto in je s tem skupno - državni prvak, Dominik Leskar, mladinci -94kg je zasedel odlično 2. mesto in je s tem skupno - državni viceprvak in Tilen Džafić, člani -63kg se je prav tako lahko veselil 1. mesta in je prav tako skupno - državni prvak.

Foto: Kickboxing klub Murska Sobota

Za Kickboxing klub POWER KICK Murska Sobota so tekmovali: Maja Črešnjovnjak, Lea Berke, Martin Špilak in Denis Prelog pod vodstvom trenerja Milana Korotaja. Rezultati 3.turnirja za DP: v disciplini Kick Light se je Maja Črešnjovnjak mladinke-65kg lahko veselila doseženega 1. mesta, Lea Berke starejše kadetinje do 65 kg pa v disciplini Light contact 2. mesta. V disciplini Light contact je pri mladincih 1. mesto pripadlo Martinu Špilaku do 79 kg, ki je v enaki disciplini do 84 kg odnesel tudi 3. mesto. Prav tako odličen je v disciplini Light contact bil Denis Prelog starejši kadeti do 57 kg, kjer je dosegel 2.mesto. V isti disciplini do 52 kg pa je dosegel 5.-8. mesto.

Foto: Power Kick Murska Sobota

 Več fotografij v spodnji galeriji...

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.