https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Policisti na avtocestnem počivališču pri Turnišču odkrili sedem ilegalcev

01.06.2016 ob 12:00  

Policisti Policijske uprave Murska Sobota, ki so včeraj na avtocestnem počivališču Dolinsko - sever pri Turnišču opravljali nadzor tovornih in kombiniranih vozil, so v kombiniranem vozilu odkrili skupino državljanov Pakistana brez urejenega statusa, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Nastanili jih bodo v Center za tujce Postojna.

Policisti so med nadzorom tovornih in kombiniranih vozil opazili, da se je pred kontrolno točko ustavilo kombinirano vozilo z madžarsko registracijo. Iz vozila je s kraja peš pobegnil moški, ki je preskočil obcestno ograjo in začel teči proti naselju Gomilice, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Policisti so v kombiniranem vozilu odkrili sedem državljanov Pakistana, ki nimajo urejenega statusa in so ilegalno prestopili ozemlje Slovenije. Zatem so prijeli tudi pobeglega moškega, 36-letnega voznika iz Pakistana. Prav tako so prijeli še dva pakistanska državljana, ki sta z osebnim vozilom z madžarsko registracijo vozila pred kombiniranim vozilom.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Vsem trem Pakistancem, ki pa imajo urejen status za bivanje na območju Schengena, so odvzeli prostost. Osumljeni so storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Sedem Pakistancev brez urejenega statusa pa bo na podlagi zakona o tujcih do predaje na Madžarsko nastanjenih v Centru za tujce Postojna.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.