https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Rekorderji pri zbiranju odpadnih plastenk za nov inkubator osnovnošolci iz Kobilja

03.06.2016 ob 11:00  

Slovenski otroci so zbrali pol milijona odpadnih plastenk za nov inkubator, najbolje pa so se pri tem potrudili osnovnošilci iz Kobilja, ki so zbrali kar 8,2 kilograma plastenk na učenca.


V enomesečnem vseslovenskem ozaveščevalno-humanitarnem projektu Jaz, ti mi, za Slovenijo – stara plastenka za nov inkubator, v katerem je sodelovalo preko 180 vrtcev, osnovnih in srednjih šol in fakultet, pa tudi številne lokalne organizacije in posamezniki, je bilo zbranih neverjetnih 17 ton odpadnih plastenk. Znesek od njihove prodaje – kar 4000 evrov – je specializirana družba za ravnanje z odpadno embalažo Unirec kot partner projekta predala Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj za nakup inkubatorja.

Na slovesnem dogodku so priznanja in nagrade prejeli tudi mladi ustvarjalci, ki so sodelovali ustvarjalno-raziskovalnem natečaju ter ustanove, ki so zbrale največjo količino plastenk na učenca. Najboljši dve šoli sta Osnovna šola Kobilje, na kateri je vsak učenec zbral dobrih 8 kilogramov odpadnih plastenk, ter Osnovna šola 27. julija Kamnik, ki je zbrala 4,5 kilograma na učenca.

Projekt sta organizirala Društvo Tandem Zagorje in Unirec, specializirana družba za ravnanje z odpadno embalažo, v sodelovanju s programom Ekošola, Rdečim križem Slovenije in revijo Bogastvo zdravja, ob podpori družbe Dinos in glavnine slovenskih komunalnih podjetij. Častni pokrovitelj projekta je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.06.2016 ob 11:23 gost

      Treba zbirat plastiko, če pa denar gra za migrante in rome. 300 000 eur gre vsak mesec samo na Puščo za podpore, kje je pa še vse drugo? Strojanivih je že čez 70 kom, pa noben ni zaposlen in imajo vse zastonj, to so že "bajne pare" , potem pa ni denarja za bolnice.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.06.2016 ob 19:44 gost

      Iz kere stranke je Brunskoletka? Iz SD.....

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.06.2016 ob 23:12 kalamarko gost

      mij pomagajmo, država krade, tou je sistem, edinstven na svetu

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.