https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pohodniki na Gradu spoznavali Olijevo vulkansko pot

Grad, 05.06.2016 ob 8:00  

V soboto je ZUKD Grad priredil prvi pohod po Olijevi vulkanski poti. Povabili so vse od blizu in daleč, stare in mlade, da se jim pridružijo in se z njimi sprehodijo čez vulkanske griče.

Pohod se je začel ob 10. uri pri Doživljajskem parku Vulkanija. Pohodnike je pozdravila direktorica ZUKD Grad Danijela Krpič, ki je povedala, da je ideja o pohodu po Olijevi vulkanski poti zorela že od lanskega leta in da so zelo veseli, da so jo v letošnjem letu uspeli realizirati. Hkrati je dodala, da bi pohodniško pot želeli obogatiti z informacijskimi tablami. Ker pa je to v veliki meri povezano s finančnimi sredstvi, se bodo najprej  poskusili prijaviti na kakšen projekt in z njim pokriti investicijo.

Zbralo se je približno 40 pohodnikov. Preden pa so se le ti podali na pohodniško pot, so imeli priložnost dobiti nekaj več informacij o Vulkaniji, otroci pa so izkoristili priložnost, da so se fotografirali z Olijem. Pot jih je nato peljala čez vulkanske griče do starega sadovnjaka in naprej do kamnoloma in Kačove mlake. Na 8 km dolgi poti so tako vsi lahko spoznavali geološke in naravne značilnosti pokrajine, saj so s sabo imeli tudi vodiče, ki so jim z veseljem vse natančneje razložili in odgovorili na vsa vprašanja.

Pohod z vmesnimi postanki je trajal približno 2-3 ure. Pohodniki so v sklopu pohoda dobili vodo, sadje, prigrizek in toplo malico na koncu pohoda. Pohod je bil vključen v Izkaznico pohodnika/pohodnice po Goričkem v letu 2016. Spadal pa je tudi v Teden vseživljenjskega učenja 2016.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.