https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Križevcih preverjali znanje prve pomoči

Križevci, 08.06.2016 ob 10:00  

Tematika letošnjega preverjanja usposobljenosti članic in članov ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, ki je že 22-ič po vrsti potekalo za področje Pomurja, tokrat v Križevcih pri Ljutomeru, je bila s področja nudenja prve pomoči ob naravnih in drugih nesrečah ter izrednih dogodkih, ki lahko prizadenejo pomursko regijo in širše.


Tako so udeleženci preverjanj morali prikazati svoje znanje pri dajanju prve pomoči poškodovanim v različnih situacijah. Zatorej so bile pripravljene štiri lokacije oziroma delovna mesta za reševanje nalog ter pet lokacij s predstavitvami dejavnosti in opreme gasilcev, potapljačev, Civilne zaščite, Policije, Slovenske vojske, kinologov, Rdečega križa Slovenije, AMZS, službe nujne medicinske pomoči ter drugih organizacij in služb, ki sodelujejo pri nalogah zaščite, reševanja in pomoči v primeru naravnih in drugih nesreč. Poleg tekmovalk in tekmovalcev so si lahko te slednje predstavitve ogledali tudi vsi zainteresirani občani in številni obiskovalci.

Preverjanje sta skupaj pripravila Izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje v Murski Soboti in Območno združenje Rdečega križa Slovenije v Ljutomeru, gostiteljica vsem pa je bila Občina Križevci. Tekmovanje oziroma preverjanje usposobljenosti je potekalo med 9. in 13. uro na štirih delovnih točkah, vmes pa so bile tudi predstavitvene točke in na teh slednjih je s svojimi obiski zmagala ekipa CZ Občine Ljutomer. 

Med gostujočimi ekipami (izven konkurence) je zmagala ekipa RK Čakovec (3440 točk) iz Hrvaške pred ekipama iz Madžarske: CZ Lenti (2755 točk) in ekipo CZ Körmend (2525 točk). Pravico udeležbe na državnem preverjanju, 1. oktobra letos v Slovenj Gradcu, bo imela zmagovalna ekipa OZRK Gornja Radgona, ki je osvojila 3755 točk in že tretjič zapovrstjo postala regijski prvak Pomurja. Za njo so se uvrstile ekipe: 2. CZ Občine Ljutomer (3525 točk), 3. CZ Doma Lukavci (3520 točk), 4. OZRK Ljutomer (3470 točk), 5. OZRK Murska Sobota (3370 točk), 6. CZ MO Murska Sobota (3050 točk), 7. CZ Občine Beltinci (3045 točk) in 8. Gimnazija Murska Sobota (2855 točk).

Lipe Juhart

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.