https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Pomurski namiznotenisači tekmovali v Velenju in na Otočcu

10.6.2016  

Namiznotenisači tekmovali na močnem mednarodnem turnirju na Otočcu.

Na Otočcu pri Novem Mestu je med 1. in 5. junijem potekal zelo močen članski turnir pod okrijem svetovne namiznoteniške organizaciNa Otočcu pri Novem Mestu je med 1. in 5. junijem potekal zelo močen članski turnir pod okrijem svetovne namiznoteniške organizacije, eden zadnjih pred olimpijskimi igrami in se je zbralo preko 200 igralcev in igralk iz 39 držav. V slovensko člansko moško reprezentanco so bili med devetimi igralci vpoklicani tudi trije pomurci : Jan Žibrat ( tujina), Mitja Horvat ( Sobota ) in Dominik Škraban ( Kema ).

Od pomurskih igralcev se je Janu Žibratu ( tujina ) uspelo prebiti z dvema zmagama v kvalifikacijah na glavni turnir, kjer je s 4:1 izgubil proti WALKER Samuel ENG.

 

 Vir: Foto NTK Sobota

Mitji Horvatu ( Sobota ) je v kvalifikacijah po veliki borbi zelo malo zmanjkalo za kakšno presenečenje nad igralcem iz Belgije, medtem ko je Danca premagal in tako osvojil drugo mesto v skupini, kar pa ni zadostovalo za glavno tabelo, kjer je igralo 64 najboljših, a kljub temu dokazal, da se še vedno lahko kosa z mlajšimi igralci. Dominik Škraban ( Kema ) je prav tako dobil priložnost s strani slovenskega kapetana za člane Jožeta Urha, da zaigra na tem zelo močnem članskem ITTF world tour challenge turnirju, ter v skupini z eno zmago in dvema porazoma zasedel 3. mesto.

V soboto 5. junija pa je bil v Velenju TOP turnir za mlajše kadetinje in mlajše kadete. Na ta turnir se uvrsti 24 najboljših iz prejšnjih odprtih turnirjev in državnega prvenstva. Iz Pomurja so igrale Anamarija Horvat in Eva Grabnar ( obe Sobota ), ter Blažka Harkai ( Kema ) v prvi skupini in dosegle pričakovane rezultate. Horvatova je osvojila s tremi zmagami in štirimi porazi na koncu 5. mesto, Harkajeva z dvema zmagama in petimi porazi 6. mesto in Grabnarjeva z eno zmago in šestimi porazi 7. mesto. V tretji kvalitetni skupini ( za mesta 17. - 24 ) je s sedmimi zmagami in brez poraza 1. mesto osvojila Eva Horvat ( Sobota ), kar je zelo lep rezultat za igralko rojeno v letu 2006 in bo v tej kategoriji tekmovala še kar tri sezone. V tretji skupini je igralka iz Ljutomera Dajana Gošnjak Stojko s petimi zmagami in dvema porazoma osvojila 4. mesto.Pri mlajših kadetih sta iz Pomurja nastopila igralca Keme. V drugi kvalitetni skupini ( za mesta 9. - 16. ) je 1. mesto osvojil s petimi zmagami in dvema porazoma Jure Smodiš, ter v tretji skupini ( za mesta 17. - 24. ) s šestimi zmagami in enim porazom Jan Lipič in tako osvojil 2. mesto.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.