https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Veržeju 24 ur raziskovanja z reko Muro - BIOBLITZ

Veržej, 11.06.2016 ob 7:30  

Zavod RS za varstvo narave, Slovenska nacionalna komisija za UNESCO v sodelovanju z občino Veržej z več kot sto prostovoljci in strokovnjaki ter raziskovalci vabijo na družaben, izobraževalni in doživljajski dogodek, ki bo potekal 10. – 11. junija 2016 na stadionu v Veržeju.

 

»Bio« pomeni »življenje« in »Blitz« pomeni »nekaj storiti zelo hitro in intenzivno«. Skupaj sestavljata »BioBlitz«. V sklopu dogodka so pripravili 24 ur ustvarjalnih delavnic, vodenih raziskovalnih sprehodov, terenskih popisov vrst, dan odprtih vrat Čebelarskega društva Veržej, ogled rokodelskega centra DUO, predavanja, razstave in noč dokumentarnega filma. Z vami bo več kot 100 prostovoljcev iz 39 društev in institucij ter predstavnikov 21 sponzorjev.

Foto: Simon Veberič

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Fotogalerija

Komentarji

  1. gost
    11.06.2016 ob 19:05 Stewen gost

    ELEKTRARNE NA MURI - Ta hip ne morem povedati, kako bi glasoval, če bi bil jutri referendum o elektrarnah na Muri. Zavzemanje proti elektrarnam se mi zdi "simpatično", po drugi strani pa se mi zdi, da je oziroma bo vse to zastonj: elektrarne prej ko slej bodo! ---- Ne vem, kje bi v prvih desetletjih pridobivali elektriko, če ne v elektrarnah na rekah. No, zdaj so že drugi viri, na primer atomska energija itd., toda treba je imeti še več načinov pridobivanja/zagotavljanja električne energije. ----- Elektrarne na pomurskem območju torej zanesljivo bodo, kajti tudi na avstrijskem območju Mure so. Seveda pa bi bil pogled na Muro in njene "rokave" lepši brez njih."Tu bi lahko lebdela duša," je zapisal žal že pokojni publicist in aktivist "gibanja" Rešimo Muro - Štefan Smej.

    0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.