https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Šalovcih se je čüla naša pesem

Šalovci, 14.06.2016 ob 8:00  

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Območna izpostava Murska Sobota (JSKD) je povabil območno srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž »Čüje se naša pesem«. Ljubitelji ljudske glasbe so se zbrali v kulturni dvorani v Šalovcih.

Pri JSKD pravijo, da je ljudska pesem čudežna in obogati tako tistega, ki jo daje kot tistega, ki mu je namenjena. Zato pa nikomur nič ne jemlje. Tako so se minulo soboto zbrali na srečanju pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž »Čüje se naša pesem«. Revijo so podprle občine upravne enote Murska Sobota. Strokovno spremljanje je prevzel Franc Kene, povezovalec prireditve pa je bil Boštjan Rous.

Nastopili so: Ljudske pevke Jesensko listje DPM Dokležovje, ljudske pevke Večernice skupina za samopomoč Beltinci, ljudske pevke KUD Budinci, ljudski pevci KUD Štefan Kühar Bratonci, Melinčki ciglarji KUD Melinci, Melinčke ciglarke KUD Melinci, Zgrablenci na kvadrat KUD Budinci, ljudski pevci Lipa KD Lipa, Gorički lájkoši.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.06.2016 ob 12:14 domačin gost

      BILO JE LEPO, škoda da ni bilo več obiskovalcev--poslušalcev .Rad imam taka srečanja , ki me po tem obogatijo z mislijo kako lepo je bilo takrat , ko so take lepe pesmi prepevali zunaj zvečer na vasi.Škoda da današnja mladina tole opušča, sama pa posluša bedarije katere sploh NE RAZUME! Vsaka vam čast za izvirnost in za ohranjanje ljudskega petja.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.06.2016 ob 13:34 violončelo gost

      ge su tisti zlati časi, da je bougec tak pouleg nas hodu, pa vse panoge gospodarstva in kmetijstva živele. Pa je še itak büo čas za druženja ob lepi besedi, lepi pesmi. Danes pa sosed sosedu koplje grob, v tistih časih se pa ob smrti soseda tak razjoukal, ka tou nej bilou za vörvati, ji tak? Današnji svet je ponorel, KDO JE TEMU KRIV, ČLOVEK - tisti, ki danes ne poje ampak strelja, slišimo pesem bobnenja, vmes pa imamo tudi disko žarčenje, a ni tak?

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.06.2016 ob 21:44 krplivnik gost

      Ha,ha skoro prazna dvorana koga pa le to eč zanima poleg vse tehnike ki nam je dosegljiva .Dajte ne sramotite se celo ti domačin

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.06.2016 ob 12:44 domačin gost

      Tij kapornak tij boš šel na Mađarijo pa boš tan te poslušal tiste hajvane ! Tij pa tehnika pa sta dva različniva VELIKIVA pojma.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.