https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Sosed sosedu odstranil ograjo in se na sosedovem izživljal s traktorjem

12.03.2011 ob 10:22  

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali eno prometno nesrečo z gmotno škodo, šest kaznivih dejanj, trinajst kršitev javnega reda in miru, zasegli dve teleskopski palici, dva travniška požara, samomor in pridržali tri osebe.

 

Na področju kriminalitete so obravnavali tri tatvine, dve poškodovanji tuje stvari  in goljufijo. V dveh primerih so neznanci iz gozda ukradli po eno drevo za kurjavo. V naselju Krplivnik je neznanec z originalnim ključem, ki ga je našel v bližini odklenil vhodna vrata stanovanjske hiše. Pregledal je notranjost hiše in ukradel denar. V Ivanjševskem vrhu je sosed sosedu odstranil ograjo in ograjne stebre, ter se vozil po njegovi parceli s traktorjem in mu s tem povzročil škodo. Na nenaseljeni stanovanjski hiši v Andrejcih je neznanec poškodoval vhodna vrata ter notranjost. Lendavski policisti so obravnavali primer goljufije pri izposoji denarja.

Javni red in mir je bil kršen desetkrat na javnem kraju in trikrat v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki se ob intervenciji policistov nista hotela pomiriti, sta bila pridržana. Pridržan je bil tudi voznik osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola.

Pri kontroli tranzitnega prometa sta bili v vozilih pri dveh tujcih najdeni teleskopski palici, ki sta po Zakonu o orožju prepovedani. Zoper tujca je bil izveden ustrezen postopek, teleskopski palici  sta bili zaseženi.

Obveščeni so bili tudi o dveh travniških požarih. Zaradi izredno suhega vremena policisti občane opozarjajo, da naj omejijo kurjenje na prostem. Če pa že morajo kuriti,  naj bodo pri kurjenju na prostem zelo previdni. Pri kurjenju naj upoštevajo vse varnostne ukrepe in zakonske predpise, da jim ogenj ne uide izpod nadzora in povzroči nepredvidene škode ali ogrozi premoženja.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti pogosteje opravljali čez dan na pomurski avtocesti.     

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.