https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V projektu Modri stol uspešno sodeluje Srednja zdravstvena šola

Radenci, 19.06.2016 ob 7:00  

Srednja zdravstvena šola Murska Sobota uspešno predstavila projekt Modri stol v Domu starejših občanov Radenci.

Srednja zdravstvena šola Murska Sobota poleg rednega pouka, ki poteka po predpisanem predmetniku, sodeluje tudi na pri različnih projektih. Tako se je v lanskem šolskem letu priključila v ASP UNESCO mrežo Slovenije. Namen povezovanja šol je preko neposrednega sodelovanja mladih z vrstniki iz različnih okolij in kultur učinkoviteje krepiti vrednote, ki utrjujejo mir med ljudmi, ohranjanje planeta ter trajnostno in kakovostno življenje na njem.

V okviru Unesco šole skozi celo šolsko leto obeležujejo mednarodne dneve z Unesco koledarja, z UNESCO šolami pa sodelujejo med seboj v mednarodnih, nacionalnih ter pilotskih projektih. Tako so se v vključili tudi v nacionalni projekt z mednarodno udeležbo, to je v projekt MODER STOL  - nekdo misli nate. 

To je projekt mreže Unesco šol, ki želi mlade in manj mlade povezovati s sicer zelo uporabnim vsakdanjim predmetom – stolom.  Stari stol v modri preobleki in napisom Nekdo misli nate ponazarja strpnost, modrost, sodelovanje med generacijami, solidarnost, hrepenenje.

Je izraz sočutja do sočloveka. Starost stola prikliče preteklost vseh tistih, ki so nekoč z njim živeli, upali in sanjali. Učenci in dijaki Unesco šol po Sloveniji že 15 let zbirajo stare stole in jih pobarvajo z modro barvo, nato pa jih poslikajo. Modra barva predstavlja nebo in hrepenenje po nečem visokem, različnost poslikav pa ponazarja, da smo ljudje drugačni, vendar nas kljub temu druži nekaj skupnega – sočutje do sočloveka. Stoli so razporejeni na javnih mestih, da si mimoidoči lahko odpočijejo.

Moder stol so za nekaj časa postavili v avlo SZŠ, ki pa so ga podarili Domu starejših občanov v Radencih in jim s to gesto sporočili, da niso sami – da NEKDO MISLI na njih – to so dijaki in zaposleni SZŠ M. Sobota. 

Ob predaji stola smo stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja pripravili še krajši kulturni program.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.